Tuga nakon smrti mladića kod Zadra: "Josipe i Nino, bila je čast poznavati vas"

Foto: Pixsell/Marko Dimić

TEŠKA prometna nesreća dogodila se sinoć oko 22:25 na državnoj cesti 306 u mjestu Kožino. Poginula su dvojica mladića u dobi od 20 i 21 godinu.

> Teška prometna kod Zadra, poginula dva mladića. Jedan je imao 20, drugi 21 godinu

18-godišnji vozač Mercedesa nije stao na znak STOP

"Prema rezultatima očevida, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka STOP, ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom, iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

 


Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač.

Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim dijelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik, gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu, objavila je policija.

U prometnoj nesreći u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik", objavila je policija.

U tijeku kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom

Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika. Za vrijeme trajanja očevida promet na dionici ceste D-306 bio je u prekidu od 22:42 do 2:10 te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Škola se oprostila od preminulih mladića

Pomorska škola u Zadru oprostila se od dvojice preminulih mladića.

"Vijest o tragičnom gubitku dva mlada života jutros nas je sve u školi dirnula duboko u srce. Teško je prihvatiti ovu tužnu vijest. 

Tek što smo Vas ispratili iz škole i s radošću iščekivali vijesti o Vašim životnim uspjesima sad se moramo od Vas zauvijek oprostiti. 

Dragi Josipe i Nino bol koju sad osjećamo liječit ćemo lijepim uspomenama na Vas iz školskih klupa. Svaka šala, svaki đački nestašluk, svi školski 'biseri' bit će naš štit od boli koju danas osjećamo. 

Ovim putem izražavamo sućut obitelji, rodbini, njihovim razredima, svim prijateljima, cijelom Zatonu i svima koji su ih imali čast poznavati", napisali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.