Trumpov savjetnik rekao je ono što Trump nije htio: "Naravno da je ovo bio terorizam"

Foto: Getty Images

SAVJETNIK za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, H.R. McMaster, napravio je ono je što njegov šef odbio: opisao je smrtonosno nasilje u Charlottesvilleu kao vrstu terorizma.

>>OPSJEDNUT HITLEROM Ovo je američki terorist koji se autom zabio u ljude

Podsjetimo, Trump je odbio izravno prozvati ekstremne desničare koji su došli prosvjedovati u Charlottesville, Virginia u petak i subotu, pri čemu je došlo do krvavog sukoba s protuprosvjednicima i ubojstva kada se jedan od njih autom zabio u grupu protuprosvjednika.

"Mislim da je ono što terorizam jest, to je korištenje nasilja kako bi se izazvao teror i strah, i naravno da je to bila forma terorizma. Naravno, možemo to pouzdano nazvati terorizmom", odgovorio je McMaster na pitanje novinara NBC-a Chucka Todda na press-konferenciji bi li klasificirao nasilje bjelačkih nacionalista kao terorizam. 

No kad ga je novinar ABC-a George Stephanopoulos pitao je li Trumpovo okrivljavanje "mnogih strana" za nasilje i izbjegavanje prozivanja ekstremnih desničara i neonacista, zbog čega su ga kritizirali i njegovi republikanski kolege, "moralna ekvivalencija", McMaster se nije složio: "Ne za mene. Mislim da je predsjednik bio vrlo jasan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.