Trump započeo dan žestokim (i nepismenim) napadom na medije

Foto: Getty Images

AMERIČKI predsjednik Donald Trump počeo je dan napadom na dva najuglednija američka dnevna lista, a prije telefonskih razgovora koje je u subotu obavjo s nekoliko svjetskih čelnika, među kojima su i povijesni prvi razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Nije posve jasno što je izazvalo Trumpov bijes. On je, naime, objavio niz tvitova u kojima optužuje Washington Post i New York Times da su "NEPOŠTENI", a brojne greške u njegovim porukama svjedoče koliko je bio iznerviran.

 


Donald Trump je u subotu vodio prve telefonske razgovore nakon ulaska u Bijelu kuću s čelnicima Japana, Njemačke i Rusije, ali se prepustio jednom od napada na medije kao što često čini, radije nego da komentira svoj prvi tjedan na vlasti.


Trump zamjera tim dnevnicima što "od početka griješe u vezi njega, još to nisu promijenili i nikada neće. NEPOŠTENI". O tome je pisao u čak tri tvita. Napao je New York Times jer je previđao da će "izgubiti na predizborima i zatim na izborima. POGREŠNE INFORMACIJE".

New York Times je kratko odgovorio na Twitteru na opetovane optužbe Donalda Trumpa prema kojima taj dnevnik "gubi pretplatnike i čitatelje" i navodi da je broj pretplatnika najveći dosad te zaključuje da je "važna podrška neovisnom novinarstvu".

Nedugo zatim i kolumnistica Washington Posta Margaret Sullivan dala je sličan odgovor na Trumpove optužbe o padu pretplatnika i čitatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.