Trump tvrdi da su ankete o njegovom lošem rejtingu samo lažne vijesti

Foto: FAH

NAKON što je anketa CNN-a pokazala kako Donald Trump ima najniži rejting nego bilo koji predsjednik SAD-a prije njega, Trump je reagirao na Twitteru.


Zaključio je kako su sve negativne ankete samo lažne vijesti. Rekao je i kako su ankete za vrijeme kampanje bile lažne te kako ljudi samo žele sigurnost na granicama.


Prema anketi CNN-a Trump ima potporu od samo 44% Amerikanaca.

 

Loš rejting i prema Gallupu

Ipak nije samo CNN proveo anketu o Trumpovom rejtingu. Anketu je proveo i Gallup koji je radio anketu za rejting svakog američkog predsjednika od vremena Eisenhowera. Prema Gallupu, Trump ima još niži rejting od samo 42 posto.

Nakon samo dva tjedna u uredu, Trumpove poteze ne odobrava između 50 i 53 posto Amerikanaca, što je prema Gallupu rekord za jednog predsjednika.

Independent je to usporedio s rejtingom Baracka Obame koji je nakon dva tjedna imao potporu 76 posto Amerikanaca i Georgeom Bushom koji je imao 58 posto te Billom Clintonom koji je imao 59 posto potpore.

Polovina anketiranih tvrdi da Trumpova zabrana šteti SAD-u

Vezano uz ekonomiju i nacionalnu sigurnost, većina anketiranih podržava Trumpovu politiku.

Trećina anketiranih bi voljela da se zabrana za muslimane proširi, dok se 53 posto anketiranih u potpunosti protivi zabrani. Gotovo polovina anketiranih tvrdi kako zabrana šteti američkim vrijednostima i kako to neće pomoći u borbi protiv terorizma.

Zanimljivo je kako je Trump u predizbornoj kampanji često spominjao ankete i pozivao se na popularnost u njima, te je spominjao i kako vodi na nepostojećoj anketi CBS-a.

Prošlog listopada je izjavio kako ima podvojeno mišljenje o anketama te kako ih ne spominje kada u njima gubi, ali i kako se poziva na njih kada su pozitivne po njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.