Trump otišao na Floridu nakon katastrofalnog uragana, ljudima dijelio vodu

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump u ponedjeljak se osobno uvjerio u "totalno uništenje" koje je uragan Michael donio sjeverozapadu Floride susrevši se s preživjelima i objavivši da je glavni prioritet pružanje sigurnosti i hrane.

Trump i prva dama Melania Trump dijelili su boce s vodom u centru za pomoć u Lynn Havenu, gradu s oko 18,5 tisuća stanovnika koji se nalazi u blizini Panama Cityja na sjeverozapadu poluotoka. Trump i supruga tamo su stigli helikopterom iz vojne zračne baze Eglin koja se nalazi oko 160 kilometara prema zapadu.  

"Vidjeti ovo svojim očima je jako teško - totalno uništenje", rekao je američki predsjednik. 

Uragan Michael odnio je najmanje 18 života u četiri savezne države. Sjeverozapad Floride pogodio je prošlu srijedu, a to je jedna od najsnažnijih oluja ikad zabilježenih u kontinentalnom dijelu Sjedinjenih Država. 

Usporedio uragan s tornadom

Trump je u Lynn Havenu razgovarao sa stanovnicima i hvalio službe koje su počistile ceste na njegovoj ruti. Prošli mjesec je obišao Sjevernu i Južnu Karolinu nakon što ih je pogodio uragan Florence pa je u ponedjeljak ustvrdio da su ta područja bila snažnije pogođena vodom, dok je na Floridi kobniji bio vjetar. 

"Pogledajte iza vas ova masivna stabla koja su iščupana iz tla", kazao je novinarima usporedivši oluju s "iznimno širokim tornadom". 

Pri dolasku u Eglin iz Washingtona, američki predsjednik je istaknuo da je glavni cilj dana "uvjeriti se da su svi na sigurnom i nahranjeni". 

"Znate, mnogi od ovih ljudi nemaju dom", rekao je Trump. 

"Neki nemaju ni traga doma pa je naš velik cilj pružanje hrane, vode i sigurnosti." U pratnji Trumpa bio je floridski guverner Rick Scott, a predsjednik planira posjetiti i susjednu Georgiju koja je također pogođena uraganom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.