Troskot prijavio navodnu izbornu krađu: "77 stanovnika, a glasalo više od 120 ljudi"

Foto: HINA/Mladen Volarić

HDZ odbija bilo kakve insinuacije na temu povrede biračkog prava na lokalnim izborima 2021. godine, poručio je karlovački Gradski odbor te stranke nakon što je Zvonimir Troskot iz Mosta podnio kaznene prijave protiv biračkih odbora u Ribarima i Koritinji.

Troskot je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu ranije u četvrtak kazneno prijavio predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora u tim karlovačkim prigradskim mjestima ustvrdivši kako postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo protiv biračkog prava prije tri godine.

Troskot je u izjavi novinarima ustvrdio kako postoji osnovana sumnja da su se kroz te biračke odbore ubacivali dodatni glasovi jer je glasalo mnogo više osoba nego što je popisano stanovnika u tim mjestima par mjeseci nakon izbora.

HDZ: Troskot ne bira način i sredstva

"Registar birača nije ažuriran, postoje veliki prostori za manipulaciju, a kaznenu prijavu podižemo tu gdje postoje konkretni primjeri. U Ribarima je 77 stanovnika, a glasalo je više od 120 birača", rekao je.

HDZ Karlovac je istaknuo u reakciji da ustavnost i zakonitost izbora nadzire Ustavni sud RH i da su iz redova sudaca imenovani članovi Gradskog izbornog povjerenstva "koji su provodili izborne radnje u okviru postupka provođenja izbora".

"Još jednom gospodin Troskot u turističkom proputovanju kroz Karlovac pokušava pozicionirati sebe i svoju stranku na političku scenu, a da pritom ne bira način i sredstva", ustvrdili su iz HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.