Troje izraelskih vojnika ubijeno blizu granice s Egiptom

Ilustracija: EPA

TROJE izraelskih vojnika ubijeno je jutros u velikom incidentu blizu granice s Egiptom. Tijela vojnika i vojnikinje pronađena su oko 8:30 po lokalnom vremenu, dok je treći vojnik ubijen u vatrenom okršaju tijekom potjere koja je uslijedila. Izraelci su samo nekoliko sati prije toga spriječili veliku prekograničnu operaciju krijumčarenja droge na istom području, u blizini Nitzane.

Zaplijenjena je krijumčarena roba u vrijednosti od oko 400.000 dolara, ali još uvijek nije jasno jesu li ta dva incidenta povezana. Istraga je u tijeku. Na temelju dojave o pucnjavi oko 6 sati ujutro, tijela vojnika i vojnikinje otkrivena su na stražarskom mjestu nakon što nisu odgovorili na radiopozive, piše Sky News.

Egipat i Izrael ratovali u prošlosti

Naoružani napadač je identificiran, okružen i ubijen, a tijekom operacije su ozlijeđeni i izraelski vojnici. Nema naznaka da je egipatska vojska bila umiješana. Izraelski vojni časnici navode da su u "punoj koordinaciji" s egipatskim vlastima.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant proveo je sigurnosnu procjenu s načelnikom stožera IDF-a, a premijer Benjamin Netanyahu je obaviješten o događajima. Iako su Egipat i Izrael ratovali u prošlosti, odnosi između dvije zemlje su relativno dobri otkako je potpisan mirovni sporazum 1979. godine.

Izrael je u proteklom desetljeću izgradio veliku graničnu ogradu kako bi kontrolirao migraciju iz Afrike i spriječio infiltraciju militanata Islamske države. Unatoč visokoj sigurnosti krijumčari redovito pokušavaju unijeti drogu, oružje i drugu ilegalnu robu u Izrael. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.