Trogodišnjakinja iz Rusije u snu izašla iz sobe i smrznula se do smrti u hodniku

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

TROGODIŠNJA djevojčica smrznula se u Rusiji nakon što je u snu izašla iz kreveta i ušla u nezagrijani dio obiteljske kuće u kojem je tada bilo -15 stupnjeva Celzijevih.

Njezina majka Svetlana Kulešova (23) ujutro je išla probuditi djevojčicu i kada je vidjela da je nema u krevetu, otišla ju je potražiti. Našla je malenu Angelinu mrtvu blizu ulaznih vrata kuće u ruskom gradu Satka.

Obitelj je večer prije navodno proslavila rođendan mlađe kćeri, koja je napunila godinu dana, piše Daily Mail.

"Stavila sam Angelinu u krevet te je ona zaspala prije ponoći. Suprug i ja smo još neko vrijeme gledali televiziju, a onda smo i mi otišli spavati", ispričala je Svetlana lokalnoj policiji.

"Kad smo se ujutro probudili, nismo je našli u njenom krevetu. Pronašli smo je u hodniku, ležala je na podu", dodala je.

Majka je optužena za nemar

Angelinini roditelji su kazali kako je djevojčica bila sklona mjesečarenju i da su je u više navrata vraćali u krevet, no da te noći, 4. prosinca, nisu primijetili da je izašla iz sobe.

Majka smatra da je Angelina u snu otišla u hodnik i da se kasnije nije znala vratiti natrag.

"Vjerojatno je mjesečarila. Otišla je u hodnik i nije se uspjela vratiti. Pretpostavljam da nije pronašla kvaku na vratima i da se nije mogla vratiti u zagrijani dio kuće", dodala je.

Policija je pokrenula kazneni postupak protiv majke zbog smrtnog slučaja koji je rezultat posljedice nemara. Ako će biti proglašena krivom, prijete joj i do dvije godine zatvora.

"Istraga je utvrdila da je djevojčica sama napustila zatvoreni i ugrijani dio kuće. Hodala je hodnikom u kojem se kasnije smrznula i umrla", rekao je lokalni dužnosnik Mihail Krokhin.

Socijalna služba drugu kćerku smjestila privremeno u dom

Tijekom zime se u gradu Satki prosječne temperature mogu spustiti na -17 stupnjeva Celzijevih, a ponekad padnu i na -25.

Socijalna služba oduzela je obitelji drugu kćerku koja će se nalaziti u domu do završetka istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.