Tri dječaka u vrtiću zadobila opekline nakon što se izvrnuo vrč s vrelom vodom, odgajateljica u šoku

Screenshot: RTL

TROJICA dječaka u vrtiću Vrbik jučer su zadobila opekline, dvojica prvog stupnja na 10 posto tijela i to nakon što ih je zalila kipuća voda. Odgajateljica je djeci pokazivala pokus u kojem im je namjeravala objasniti agregatna stanja kad je došlo do nesreće.

"Prilikom te aktivnosti odgajateljica je očito stavila kipuću vodu. Bila je u vrču, a djeca su bila radoznala, netko se malo više nagnuo i očito se taj vrč prolio nakon čega su djeca dobila opekline", kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbik, Davorka Crnković.

Crnković je istaknula je da je odgajateljica u šoku i stresu i da će joj biti pružena psihološka pomoć te ustvrdila da se radi o krivoj procjeni.

Dodala je da roditelji zasad ništa ne komentiraju te da su zadovoljni jer su u vrtiću brzo reagirali i pozvali hitnu pomoć kada su uvidjeli da nisu u mogućnosti sanirati te ozljede.

Djeca hospitalizirana

Prvu pomoć pružili su radnici u vrtiću, a ubrzo je stigla i hitna pomoć. Tri dječaka prevezli su u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Jedan s manjim opeklinama trupa pušten je još sinoć, a dvojica su zadržana u bolnici.

"Rano je govoriti o prognozama u smislu ožiljaka ili posljedica, jer kod opeklina to ne ide brzo. Treba nekoliko dana da se vidi koliko su duboke i da li će im trebati dodatno liječenje", izjavio je sanacijski upravitelj Klaićeve Zoran Bahtijarević.

Radi se o opeklinama ekstremiteta, a kod jednog dječaka se radi o sitnim opeklinama trupa. Opekline zahvaćaju između sedam i deset posto tijela što su opekline prvog stupnja. Djeca bi u bolnici trebala ostati sedam do deset dana.


"Opekline kod djece su nažalost česte, ozbiljne bolesti. To je najozbiljnija trauma dječje dobi, nije samo bolest kože, već sustavna bolest. Djeca su stabilno,dobro, i za očekivati je da prođu bez ili s minimalnim posljedicama", kazao je Bahtijarević.

Djecu posjetio i Bandić


"Ono što ulijeva nadu i optimizam jest da nije ništa opasno. Djeca su dobro, igraju se, donijeli smo im po jednu igračku, veseli su i smiju se, radi se o djeci između četiri i pet godina. Pričaju već o svojim simpatijama, pitaju kad će već u vrtić jer ih simpatije tamo čekaju", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji ih je posjetio u bolnici.

Dodao je da je postupak utvrđivanja tko je odgovoran i što se dogodilo u tijeku te da je najvažnije da se djeca osjećaju dobro.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.