Tražena je roba u Stuttgartu - Vuco: Imponira mi interes Nijemaca, ali moj Vilibald je igrač Hajduka

SIN kultnog folk n´ rockera Siniše Vuce, 13-godišnji Vilibald, na meti je velikog bundesligaša gdje je već oduševio na probi, ali njegov otac u razgovoru za Index poručuje: Hajduk nam je na prvom mjestu!

"Za dva mjeseca krećemo na deset dana u Stuttgart, ali mali će do tada normalno trenirati za Hajduk, za to vrijeme Stuttgart će ga pratiti" govori Vuco u razgovoru kojim je prekinuo šutnju za hrvatske medije.

"Vili ne ide na probu nego na usavršavanje"

"To nije proba, nju je već odradio kada smo supruga i ja s njim bili prije tri tjedna u Njemačkoj. Vili je tada sa Stuttgartom trenirao dva dana. Nije mogao ostati dulje jer ga je čekao turnir s Hajdukom u Kostreni", pojašnjava Vuco.

Prema riječima oca Siniše, mladi Vili, koji u srpnju puni 14 godina, ostavio je odličan dojam: "Tada je trenirao s dvije godine starijim igračima, kada odemo u kolovozu, odigrat će par utakmica za Stuttgart, ali on je definitivno igrač Hajduka iako su Nijemci rekli da ga žele pratiti do 16. godine."

"To je priznanje Hajdukovoj školi nogometa gdje su posebno korektni prema nama"

"Pitali su me možemo li doći nekoliko dana na treninge, ali utakmicu nije mogao odigrati jer smo se morali vratiti u Split zbog spomenutog turnira u Kostreni. Ne želim oko toga pratiti nikakvu veliku priču jer Vili je igrač Hajduka i to je veliko priznanje Hajdukovoj školi nogometa.

Bili su izuzetno korektni prema meni i malom, a pogotovo Goran Vučević koji nam je napismeno odobrio odlazak u Njemačku pa ne bi trebalo biti problema ni za taj kratki boravak u kolovozu."

"Vilibald ih je oduševio nastupom protiv Miilana na turniru u Sarajevu"


Kako je uopće došlo do kontakta?

"Pratila ga je agencija iz Muenchena u kojoj je glavni menadžer Serafino Luzzi. Talijan koji živi u Bavarskoj pratio je Vilibalda duže vrijeme, a mene su kontaktirali nakon kadetskog turnira u Sarajevu, gdje je Hajduk u polufinalu pobijedio Milan, a u finalu izgubio od Partizana. Vili je odigrao tri utakmice, ali svaku na različitoj poziciji.

Inače, njegova prirodna pozicija je zadnjii vezni, a njih je zaintrigiralo upravo to što se pokazao kao polivalentan na iznimno jakom turniru na kojem su bili Milan, Partizan, Temišvar, Vašaš, Hajduk i sarajevska škola nogometa Bubamara."

Ima li Vili menadžera?

"Bez obzira na to kako se situacija bude razvijala, ostat ću privržen gospodinu Luzziju jer se pokazao kao iznimno korektan u cijeloj ovoj situaciji."

"Boravak u Stuttagrtu je odlično iskustvo - kao mlađi kadet je trenirao s dvije godine starijima"

"Vilibaldu će boravak u Stuttgartu biti odlično iskustvo. On nigdje ne odlazi, igrač je Hajduka i meni kao ocu imponira da je jedan tako ugledan klub prepoznao njegovu kvalitetu jer je kao mlađi kadet u Njemačkoj trenirao s dvije godine starijim igračima.

Svakih par mjeseci kad bude imao praznike ići će gore na skupljanje iskustva, ali Hajduk nam je na prvom mjestu. On već sutra igra za Hajduk na jakom turniru u Vukovaru", napomenuo je na kraju otac iznimno nadarenog mladog nogometaša i ne bi bilo čudo da se uskoro o Vilibaldu ne bude govorilo kao o "Vucinom malom" nego da Siniša postane poznat kao "Vilijev ćaća".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.