Tramišak je smijenjena zbog Žalac? Anušić: Ne znam, stvarno ne znam

Screenshot: RTL

POTPREDSJEDNIK HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić gostovao je u RTL-u Danas. Podsjetimo, Anušić se javno usprotivio smjeni ministrice Nataše Tramišak. Potvrdio je da je njezina smjena bila tema i na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje je li premijer Plenković pojasnio razlog za njezinu smjenu odgovorio je: "Razgovarali smo o okolnostima odluke i, kao što je rekao novinarima, izgubio je u nju povjerenje. Zašto, ne znam. To mora premijer reći."

Potvrdio je da je Predsjedništvo skoro jednoglasno usvojilo odluku o smjeni Tramišak te da je klub koalicijskih partnera to potvrdio. "To je gotova stvar. Idemo dalje raditi", rekao je Anušić.

Smjena ima veze sa Žalac? Anušić: Ne znam, taj je slučaj na pravosuđu

Na pitanje ima li to veze s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac i tvrtkom Omega software odgovorio je: "Ne znam, stvarno ne znam. To je slučaj na pravosuđu, podignuta je optužnica. Hoće li imati sudski epilog i je li to povezano s tim, pretpostavljam da nije. Tu informaciju, vjerujte, nema puno ljudi. Ako se radi o istražnim radnjama, ako nisu za javnost, a možda nisu ni poznati svima koji bi onda mogli odgovoriti na pitanje."

Nastavio je: "Rekao sam i premijeru kad smo razgovarali o prestanku mandata ministrice da se s time ne slažem. Rekao sam da ću poštovati njegovu odluku, ali ću glasati protiv njene smjene. To sam i napravio."

Anušić je zaključio da nikad nije trenutak za radikalne aktivnosti te da su one zadnja opcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.