Traje provjera diploma zaposlenika u gradovima, općinama i županijama, već otkrivene 22 krivotvorene

Ilustracija: 123rf (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta) 

KAKO javlja Glas Slavonije, Ministarstvo uprave je zatražilo provjeru vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma, odnosno isprava o stupnju obrazovanja i struci namještenika od svih jedinica lokalne i područne samouprave.

Pišu kako su upravnim tijelima  općina, gradova i županija dostavljene pisane upute za postupanje te kako se obavljaju i usmeni razgovori s lokalnim dužnosnicima i ovlaštenim službenicima upravnih tijela, a sve to kako bi se riješila određena pitanja koja se pojavljuju tijekom postupka provjere.

22 osobe nisu imale vjerodostojne diplome

Iz Ministarstva su Glas izvijestili kako je od ukupno 576  jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave provjera u potpunosti izvršena u njih 512.

Tijekom postupka provjere Ministarstvo je utvrdilo 22 nevjerodostojne isprave. Provjera je u tijeku u preostale 64 jedinice.

Provjera evidencija u tijeku

"Za isprave izdane u inozemstvu zatražena je provjera preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova i čekaju se odgovori nadležnih institucija. Za neke je isprave zatražena provjera od nadležnih arhiva, s obzirom na to da ustanove koje su izdale isprave više ne postoje ili su službene evidencije uništene u ratom zahvaćenim područjima. A kod nekih se jedinica pojavio i problem plaćanja troškova provjere vjerodostojnosti isprava", pojasnili su u Ministarstvu uprave.

Radi se o tome kako pojedini fakulteti i srednje škole sada naplaćuju usluge provjere isprava, dok jedinice lokalne i regionalne samouprave u svojim proračunima nemaju predviđena sredstva za to, javlja Glas Slavonije.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.