Tko je uhićeni HDZ-ovac iz Lutrije? Bezvezni uhljeb sebi namještao milijunske poslove

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

O ŽELJKU FADLJEVIĆU na prvo je guglanje moguće doznati tri činjenice: prva, jutros je uhićen u USKOK-ovoj akciji, s bivšom tužiteljicom Mirelom Alerić Puklin i njezinim suprugom Goranom Puklinom; druga, radio je u Hrvatskoj lutriji kao jedan od direktora sektora; treća, lani je pristupio HDZ-u. Prije toga vodio je HSLS u Zagrebačkoj županiji, odnosno bio je umjereno bitan član prilično nebitne stranke, pa prešao u stožernu stranku hrvatskog kriminala.

>> Uhićene bivša tužiteljica i Piruška Canjuga. Povučena optužnica protiv Todorića

I završio iza brave.

Naravno, to mu se dogodilo kao ne baš istaknutom HDZ-ovcu. Hvatanje krupnijih zalogaja ovdašnja tijela kaznenog progona prepuštaju europskim kolegama, vidjeli smo to nekidan u slučaju Gabrijele Žalac.

Fadljević je navodno u Hrvatskoj lutriji namještao milijunske poslove

Vratimo se temi, a ona je drugi krak današnje afere ili druga današnja afera, kako vam drago. Supružnici Puklin pritvoreni su zbog sumnje da su povjerljive informacije u slučaju Agrokor odavali osumnjičenoj Piruški Canjugi. U drugom kraku afere - ili drugoj aferi - Fadljević je lišen slobode jer je, navodno, kao bivši direktor jednog od sektora Hrvatske lutrije namještao milijunske poslove tvrtki Fleksbit u vlasništvu Tomislava Gligore. Istražitelji sumnjaju i da je Fadljević bio tajni suvlasnik Flexbita.

Prema onome što se sada zna, poveznica obje afere je muški Puklin.

Fadljević se u javnom životu nije nešto isticao. Prije tri godine ušao je u Koordinaciju za ljudska prava Zagrebačke županije, za čije smo postojanje čuli tek zahvaljujući Fadljevićevu hapšenju. Ime mu nalazimo i u velikogoričkom Službenom glasniku iz srpnja 2009. godine, kad je imenovan u skupštinu mjesnog društva VG Vodoopskrba.

Bilo je to respektabilno tijelo u kojem su se, uz junaka naše priče, u tom času našli i Tonino Picula, Goran Beus Richembergh, Vesna Škare Ožbolt... Među popularnijim političkim licima našli smo ga i prije osam godina, kad je u Zagrebačkoj županiji sudjelovao u potpisivanju koalicijskog sporazuma SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSLS-a. Među supotpisnicima bili su i Mihael Zmajlović te Gordan Maras.

Sjedio u nadzornim odborima aerodroma i Županijskih cesta

Da je u njemu bilo plama za velike bitke, govori i podatak da je od 2006. do 2009. godine sjedio i u Nadzornom odboru zagrebačke Zračne luke. Godinu kraće, od 2006. do 2008., bio je u Nadzornom odboru Županijskih cesta Zagrebačke županije. 

Suvlasnik je tvrtki ROL-BO, Partner usluge, Orljava - obnovljivi izvori energije, a vlasnik je i direktor nečeg što se zove Integrated Business Solutions iz Zagreba. Prema sudskom registru, to je informatičarska tvrtka osnovana krajem prošle godine.

Prema medijskim napisima, Fadljević je u Hrvatskoj lutriji bio direktor sektora logistike. Mario Musa, aktualni predsjednik Hrvatske lutrije, posvjedočio nam je da danas pritvorena osoba tamo ne radi "barem dvije godine" te da su se razišli "sporazumnim raskidom ugovora o radu". Musa je bio vrlo suzdržan, nije htio čak ni potvrditi Fadljevićev identitet ni govoriti o svome viđenju njegovih kvaliteta i dometa.

Inače, Gligorin Fleksbit postao je poznat po izradi stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Točnije, stranica za prijavu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća, pod vodstvom Gligorine firme, srušila se polovicom prošlog mjeseca, upravo prvog jutra kad je trebalo započeti prijavljivanje financiranja energetske obnove obiteljskih kuća.

>> Doznali smo tko i za koliko održava stranice Fonda koje su se jutros srušile

Toliko o Fadljeviću. Zasad.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.