Tko će koga: Kerum prijavio Župu za prisilu prema sudu, ona njega za lažno prijavljivanje

NAKON što je odradio turu prepucavanja kaznenim prijavama s Rankom Ostojićem, protukandidatom na izborima, splitski gradonačelnik Željko Kerum uzeo je na zub HDZ-ovu gradsku vijećnicu Sanju Župu. Zamjerio joj je što je zatražila da odstupi jer joj je lagao kazavši da nije bilo nikakvog incidenta na večeri Zagvožđana, pa ju je prijavio za prisilu prema pravosudnom dužnosniku.

Prijavom na prijavu

Tehnički dio posla odradio je jutros odvjetnik Miro Šarić. Predao je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Pozvao se na članak 309. Kaznenog zakona, drugi stavak, koji za prisilu propisuje novčanu ili kaznu do pola godine zatvora. 

Župa kaže kako je na tiskovnoj konferenciji samo konstatirala da je policija protiv Keruma podnijela optužni prijedlog. "Nisam ga komentirala niti ulazila u sadržaj, koji mi nije ni poznat. Sama činjenica da je policija pokrenula postupak dokazuje da se incident dogodio. Je li gradonačelnik kriv, i ako je, u kojoj mjeri, odlučit će sud", komentirala je Župa Kerumovu prijavu.

Nije ulazila u meritum

HDZ-ovu vijećnicu čak su i novinari pokušali isprovocirati upitavši je smatra li da je policija preblago reagirala, s obzirom na to da je u prijavi navedeno kako je Kerum jednom od policajaca strgnuo zlatni lančić. Župa se ogradila, nije htjela ulaziti u meritum postupka.

Njezin odvjetnik Željko Ostoja brzo je reagirao saznavši da Kerum Župu tereti za prisilu prema pravosudnom dužnosniku. "Onda ćemo mi njega prijaviti za lažno prijavljivanje", najavio je Ostoja. Dobro se zakuhalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.