Titov unuk o partizanskim likvidacijama: Iskreno žalimo za nevinim žrtvama



"ISKRENO žalimo za svim nevinim žrtvama", navodi se u priopćenju Komunističke stranke Josipa Joške Broza, a kojim se htjela ublažiti jučerašnja izjava kako su "partizani malo ubili onih koje su trebali". Naime, gostujući u emisiji "Problem" Studija B Joška Broz dotaknuo se i zločina koje je počinila pobjednička vojska nakon Drugog svjetskog rata. Broz je tada na izjavu gosta u studiju zastupnika SPO-a Aleksandra Jugovića kako su partizani ubili njegovog pradjeda, rekao: Trebali su… Malo su ubili onih koje su trebali.

> Titov unuk, Joška Broz: Partizani su ubili malo onih koje je trebalo


Izjava je izazvala salvu reakcija u Srbiji, a nakon svega oglasila se posebnim priopćenjem i prozvana Komunistička partija objašnjavajući kako se sporna izjava njenog predsjednika Joške Broza odnosila na one snage u Drugom svjetskom ratu koje su se stavile pod direktno zapovjedništvo nacističkih i fašističkih sila i one koje su vršile teške zločine nad vlastitim narodom. Prema njima Komunistička partija i svi slobodoljubivi građani nikada neće imati razumijevanja.

"Iskreno žalimo za svim nevinim žrtvama bilo kog rata i bilo kog sistema i građani imaju legitimno pravo da, ako su zločini postojali, budu obaviješteni, a počinitelji tih zločina - kažnjeni", zaključuje se na kraju priopćenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.