Tinejdžerica navela dečka na samoubojstvo: "Moraš to učiniti, napokon ćeš biti sretan u raju"

Screenshot: YouTube
 
DVADESETOGODIŠNJA Amerikanka koja je prije tri godine navela dečka na samoubojstvo završila je na sudu, javlja BBC.
 
Michelle Carter je optužena za ubojstvo iz nehaja zbog svoje uloge u samoubojstvu Conrada Roya III. Tužitelji su naveli da ga je taj način nagovorila kako bi izazvala sažaljenje javnosti. Carter je tražila da joj se sudi bez porote.
 
"Moraš to učiniti, nema odgađanja"
 
"Conrade, moraš to učiniti", napisala je Carter u poruci 12. srpnja. "Već si spreman i pripremljen. Samo moraš uključiti generator i bit ćeš slobodan i sretan".
 
U drugoj poruci je napisala: "Napokon ćeš biti sretan u raju. Neće biti više boli. U redu je što si prestrašen i to je normalno. Mislim, uskoro ćeš umrijeti".
 
Kada je Roy počeo izražavati sumnju, Carter ga je još više nagovarala: "Nema više odgađanja. Nema više čekanja".
 
"Vrati se u jebeni kombi!"
 
Roy je pronađen mrtav od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom u svom vozilu na parkiralištu Kmarta u Massachusettsu 13. srpnja 2014. godine.
 
Poruke pokazuju da je u jednom trenutku izašao iz kombija i pokušao odustati, a Carter, kojoj je tada bilo 17, mu je napisala: "Vrati se u jebeni kombi".
 
Poruka majci: "Htjela sam s njim provesti život"
 
Nakon Royevog samoubojstva Carter je počela skupljati novac za širenje svijesti o psihičkim bolestima te održala dobrotvornu utakmicu softballa u njegovu čast.
 
Royeva majka Lynn na sudu je izjavila da nije primijetila znakove upozorenja na svom sinu: "Mislila sam da je samo u maloj depresiji".
 
Carter je nakon njegove smrti majci slala poruke u kojima je navela da "njegov duh i dalje živi": "Voljela sam ga, Lynn. Znam da sam mlada, ali htjela sam s njim provesti život".
 
"Tvoji roditelji će to preboljeti"
 
Branitelji su podnijeli zahtjev da se slučaj odbaci na temelju slobode govora, ali sudac je rekao da nagovor na samoubojstvo nije zaštićen američkim ustavom. Branitelji su također tvrdili da je Roy dugo planirao samoubojstvo te da ga je Carter u početku pokušala odgovoriti od toga.
 
Lokalni mediji su objavili da je Carter uvjerila Roya da će njegovi roditelji "preboljeti" samoubojstvo: 
"Došao si do te točke i mislim da to znaju i tvoji roditelji. Rekao si da je tvoja majka vidjela nešto o samoubojstvu na kompjuteru i nije reagirala. Mislim da zna da razmišljaš o tome i da si spreman na to".
 
Dodala je: "Oni će te uvijek nositi u srcima", na što je Roy odgovorio: "Oh. Hvala ti, Michelle".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.