Tinejdžer na kojeg je naletjela Hitna vrlo teško. Doktor: Ima po život opasne ozljede

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Vozilo hitne pomoći koje je bilo na intervenciji na Bundeku udarilo je sinoć u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže ozlijeđen, potvrdila je zagrebačka policija.

Sedamnaestogodišnjak je teže ozlijeđen i prevezen u KBC Zagreb, a dvije 17-godišnjakinje lakše su ozlijeđene. 

Nesreća se dogodila navečer oko 21:45 nakon što je vozilo hitne pomoći završilo s intervencijom i krenulo s mjesta događaja.

Neslužbeno se doznaje da je troje maloljetnika bilo neposredno kod vozila hitne pomoći, dvije su maloljetnice sjedile, a mladić je ležao.

Tinejdžer je u teškom stanju

Tinejdžer koji je teško ozlijeđen primljen je u Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb, potvrdio je u razgovoru za HRT dr. Tomislav Baotić, specijalist abdominalne kirurgije. Dječak je odmah po zaprimanju u bolnicu prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja, a njegovo stanje opisuje se kao "prilično teško".

"Zadobio je teške, pa i za život opasne ozljede. Osim ozljeda vratne kralježnice i drugih ozljeda, najveći je problem u cirkulaciji u žilama koje prolaze kroz vratnu kralježnicu", rekao je Baotić dodajući da iako dječak nema ozljeda glave, došlo je do promjena na mozgu zbog cirkulatornih poremećaja. "Sad moramo vidjeti jesu li te promjene trajne ili su privremene," dodao je Baotić.

Oporavak će trajati dulje, stanje je teško

Koliko će trajati oporavak ovog tinejdžera, za sada je teško procijeniti. "Mora se konstantno pratiti stanje i vidjeti kako se oporavlja mozak, kako ta cirkulacija funkcionira. Oporavak će sigurno potrajati malo dulje, ali koliko će trajati, teško je reći. U svakom slučaju, stanje je vrlo teško," zaključio je Baotić.

Jedna djevojka puštena kući, druga na opservaciji

U međuvremenu, dvije djevojke primljene su u bolnicu u Klaićevoj. Jedna je nakon kliničke i dijagnostičke RTG obrade otpuštena kući, a druga je zadržana u bolnici. Djevojka je urednih vitalnih parametara, potvrdio je za HTV ravnatelj Klaićeve bolnice.

"U kasnim večernjim satima preko Objedinjenog hitnog prijema zaprimili smo dvije 17-godišnje djevojke. Prvu smo nakon kliničke i dijagnostičke RTG obrade otpustili kući, a drugu smo zadržali na opservaciji. Ima jednu skeletnu ozljedu. Ona je trenutno stabilno, urednih vitalnih parametara, no zbog prirode bolesti ostat će na daljnjem liječenju," rekao je Ljudevit Sović, specijalist dječje kirurgije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.