Zagrebačka craft pivovara je opet najbolja u Europskoj uniji

Foto: The Garden Brewery

ZAGREBAČKA craft pivovara The Garden Brewery i ove je godine okrunjena titulom najbolje pivovare u Europskoj uniji. 

>> Zagrebačka craft pivovara proglašena najboljom u EU

Odluku su donijeli članovi najpopularnijeg pivskog kuba na svijetu Beer52

"Dotjerano, izuzetno pitko, ali sofisticirano i često iznenađujuće. Gardenov pristup odražava toliko trendova u europskoj proizvodnji craft piva. Stalno smo impresionirani njihovom inovativnošću i kvalitetom, a recenzije članova to i potvrđuju" opisali su Gardenovo pivo ljubitelji iz kluba Beer52.

Najbolje pivo niskog postotka alkohola

Osim glavne nagrade, ekipa je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a radi se o pivu Micro IPA.

Važno je istaknuti kako The Garden Brewery sa zagrebačkog Žitnjaka postoji tek četiri godine, a ovo je druga godina zaredom kako je proglašena najboljom u Europskoj uniji. 

>> Garden sa zagrebačkog Žitnjaka u tri godine postao najbolja pivovara u EU

Pivovara je nastala iz jednostavne ideje kada je poznati organizator glazbenih festivala i evenata odlučio da može poboljšati kvalitetu i uštedjeti praveći vlastito pivo. 

Pivski klub Beer52 osnovan je 2013. godine i ima 50 tisuća pretplatnika kojima se dostavlja kutija craft piva svakoga mjeseca. U izborima najboljih pivovara sudjelovali su članovi kluba koji su pritom dali 2.2 milijuna glasova i ocjena.

Craft pivovara The Garden Brewery projekt je Davida Planta i Nicka Colgana. Colgan je od ranije je poznat kao producent i osnivač uspješnog Garden festivala koji je vodio deset godina, a nakon gašenja festivala pokrenuo je u Zagrebu pivovaru koja posjetiteljima pruža i glazbene sadržaje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.