Teška bruka u Dnevniku: Najgore javljanje uživo u povijesti HRT-a?

U JUČERAŠNJI Dnevnik HRT-a koji je vodio Zoran Šprajc iz Varšave se uživo javio dopisnik Večernjega lista, Valentin Nikolić. Ništa ne bi bilo neobično da Večernjakov novinar nije iz Varšave izvještavao kao da prvi put stoji pred kamerom. Novinar tijekom govora nije gledao u kameru nego negdje po podu, ali ono što je ovo izvještavanje učinilo potpunom katastrofom je sadržaj izvještavanja. U tri minute javljanja uživo Nikolić je ponavljao iste riječi, zamuckivao i započinjao rečenice koje nikada nije okončao.

Usto, brzina (odnosno sporost) kojom je Nikolić izvještavao mnoge je gledatelje vjerojatno natjerala da promijene kanal. Pretpostavlja se da je Nikolić prije izvještavanja dobio upute da ne govori prebrzo, ali je on to predoslovno shvatio.

Na kraju, bilo bi puno gledljivije da je Nikolić pripremio nekoliko rečenica prije javljanja uživo u centralnu informativnu emisiju HRT-a, nego da je rečenice smišljao u hodu, što je rezultiralo prilogom koji izgleda kao da ga realizira čovjek pod vrućicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.