HSP AS se ogradio od govora mržnje Kovačevića, a izabrali ga u predsjedništvo stranke

Foto: FAH

ČETVRTI Opći sabor HSP-AS privukao je jučer veliku količinu medijske pozornosti, većim dijelom zbog poruka mržnje i netolerancije koje su se mogle čuti za vrijeme pravaškog skupa. Anto Kovačević tako je upozorio da je "biološka supstanca hrvatskoga čovjeka" ugrožena.

Na skupu je govorio i o Židovima, rekavši kako se moramo ponašati poput njih jer, među ostalim, "Židovi cijene svoje vojnike i u stanju su sravniti čitav svijet".

Kovačević je u nastavku poručio Zoranu Milanoviću, Miloradu Pupovcu i Vesni Pusić da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu, a dodao je i kako se iz školske lektire izbacuje Marulića, ali se zato "uvodi ona toljaga sa šeširom", misleći pritom na Antu Tomića.

> Kovačević poručio Vesni Pusić da se baci s mosta, ona odgovara: Tu ima posla za DORH i liječnike

U popodnevnim satima Tepeš je na upite novinara o tome kako komentira ustaške uzvike "Za dom spremni" i neke poruke na Saboru stranke koje se doživljavaju kao govor mržnje, poput onih da su "Židovi u stanju su sravniti čitav svijet", poruku Zoranu Milanoviću, Miloradu Pupovcu i Vesni kako "im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu" te zazivanje lustracije kao "pročišćavanja hrvatskog naroda", Tepeš se od svega distancirao.

Tepeš se ogradio, a Kovačević imenovan u Predsjedništvo

Kazao je da se ograđuje "od svega što su na skupu rekli gosti", a što, kaže, nije rekao ni on niti netko drugi iz HSP AS. "Gosti su bili pozvani, dobili su riječ, dobili su dvije do tri minute. Mi ne možemo nikoga spriječiti da kaže ono što kaže. Jednostavno, to su gosti i oni su govorili u ime svojih udruga i političkih stranaka, nisu govorili u ime HSP AS. Ja mogu odgovarati samo za ono što je rečeno od strane članova i dužnosnika stranke", naglasio je.

> Tepeš o "bacanju Pupovca i Pusić u Savu": Ograđujem se od svega što su na skupu rekli gosti

Ono što je Tepeš zaboravio napomenuti jest činjenica da je Anto Kovačević, čiji su istupi privukli najviše pozornosti, na kraju Općeg sabora izabran u Predsjedništvo stranke. To je evidentno prema samome izvještaju o skupu objavljenom na službenim stranicama HSP-AS-a:

"U Predsjedništvo stranke izabrani su dr. sc. Vlatka Vukelić, dr. sc. Gordan Radić, Ivica Vlakić dipl. ing., Florijan Žižić, Zdenko Hercigonja, Branimir Begović, dr. sc. Tomislav Šarić, Nikša Dubelj mag. prom., Tomislav Džanak, Davorin Boršćak, Ivica Rajčić, Nives Romanjek prof., dr. sc. Jozo Rogošić, Vlatka Kovač bacc.oec., Miroslav Penava, Mario Madunić mag. prom., Marin Sabolović mag. geog., Zdravko Vukić dipl. iur., general Zvonimir Peternel i Jasenka Haleuš univ. bacc. oec., mr. Goran Bradić, Anton Radman struč. spec. ing., Ivica Sopek ing., Andrej Krlin dipl. iur. i dr. sc. Anto Kovačević".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.