Svjedoci tvrde da je banjalučki liječnik ljubio pacijenta i grizao ga po vratu

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

BANJALUČKO tužiteljstvo predložilo je pritvor za dr. Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koji je osumnjičen za obljubu nad pacijentom koji je bio u komi. Pritvor je zatražen zbog mogućeg utjecanja na 12 svjedoka u ovom slučaju.

Kako doznaje Dnevni avaz, pet svjedoka izjavilo je kako su vidjeli da je Golić prilikom vizite 19. siječnja ljubio pacijenta u usta te da je to nastavio raditi i u njihovom prisustvu.

Svjedoci: Ljubio je pacijenta u usta i grizao ga po vratu

Pacijent je više od 40 dana bio u komi i motoričke sposobnosti počele su mu se popravljati, ali nije mogao samostalno funkcionirati. Dan ranije je skinut s aparata za disanje. No, braniti se nije mogao jer su mu ruke i noge i dalje bile vezane i fiksirane. Pored toga, svjedoci su primijetili da pacijent ima ugrize na vratu, kao i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

>> Banjalučki liječnik koji je obljubio pacijenta u komi skrivao lice od novinara

Pacijent im je rekao da mu je to učinio dr. Golić, koji je toga dana više puta ostajao sam s pacijentom. Svjedoci su opisali i da je pacijent bio vidno uznemiren i uplašen u prisustvu Golića te da mu je tijekom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150, što se vidjelo na monitorima.

"Iznenadit ćete se kad saznate zašto je zapravo uhićen"

Tijekom saslušanja Golićev odvjetnik Jevto Janković protivio se određivanju pritvora. Tražio je da mu se umjesto pritvora odrede mjere zabrane, garantirajući da njegov klijent neće ometati istragu, da se neće pojavljivati na radnom mjestu te da će se odazvati na sve pozive nadležnih organa.

>> Šef odjela banjalučke bolnice uhićen jer je obljubio nemoćnog pacijenta

"Ono što mu se stavlja na teret nemoguće je da je napravio na način kao što mu se stavlja na teret. Da je sklon tako nečemu, valjda bi u 35 godina prakse netko to vidio ili čuo, a ne sad, kad je pred mirovinom", rekao je odvjetnik i dodao kako su zato odabrali da se brani šutnjom. 

"To je napravljeno namjerno, jer njegovo uhićenje ima veze s drugim razlozima, a ne onima koji mu se stavljaju na teret", rekao je Janković, ponovivši da će svi biti šokirani kad saznaju zašto je zapravo Golić uhićen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.