Svi žele pomoći samohranom ocu šestero djece: Nakon Indexovog članka javila se i velika domaća tvrtka

Foto: Rovinj fm

TUŽNA priča iz Istre o Ivanu Mariniću, ocu koji je ostao sam sa šestero djece nakon iznenadne smrti supruge dobila je bar malo pozitive.

Naime, nakon što je Index objavio članak, Ivanu stiže pomoć sa svih strana, a između ostalog javila mu se i jedna velika domaća tvrtka koja će pomoći djeci i njemu.

"Nakon vašeg članka su me nazvali iz jedne naše velike firme da bi htjeli pomoći obitelji Marinić, no nisu htjeli da njihovo ime izlazi u medijima već žele biti anonimni donatori", rekao je Indexu Igor Franković, direktor radija Rovinj fm koji je pokrenuo humanitarnu akciju za obitelj Marinić.

>Otac ostao sam sa šestero djece nakon iznenadne smrti supruge

On je prošlog vikenda organizirao humanitarnu čajanku u Rovinju na kojoj se okupilo stotinjak ljudi.

"Na čajanci je prikupljeno gotovo 10 tisuća kuna, no pomoć i dalje dolazi sa svih strana. Sada popodne im nosim još 2400 kuna, što znači da je samo u novcu već prikupljeno 15-ak tisuća kuna uz stotine kilograma hrane, higijenskih potrepština, robe i slično. No od sad se osim poštom uplate mogu vršiti i na njegov blokirani račun pa da im se možda i tako malo olakša: HR3023600003233213530 Ivan Marinić",  rekao je Franković.



Stigao iz Njemačke samo da im uruči pakete i novac

Kazao je kako je na čajanku stigao i jedan čovjek iz Njemačke samo kako bi obitelji Marinić donio pakete i uručio im novac koji im je sad najpotrebniji.


Naime, nakon smrti supruge Željke, Ivan Marinić ne može raditi već je na porodiljnom jer ima tromjesečnu bebu, dok mu je drugo dijete staro svega godinu i pol.

Najstarija mu je kćer Marija koja ima 9 godina, Kristina ima četiri, Ivan pet, a Katarina osam godina.

Raditi trenutno ne može jer čuva djecu pa mu je svaka pomoć dobro došla, a život mu se doslovno promijenio preko noći kad ga je te kobne nedjelje 10. siječnja nazvala najstarija kćer Marija i to samo pola sata nakon što je krenuo na posao.

"Nazvala me i rekla da je mama pala i da se ne miče. Prvo joj nisam povjerovao, no kad sam došao doma već je stigla i Hitna i mojoj Željki nije bilo spasa. Umrla je na licu mjesta od infarkta, a liječnici nisu ustanovili da je imala ikakve urođene mane. Do tad je bila zdrava kao dren. Zadnja trudnoća je isto bila uredna, redovito je odlazila na preglede. Nikad nije imala ni visok ni nizak tlak, sve je bilo u najboljem redu. Da mi je netko rekao da će se ovo dogoditi nikad mu ne bi povjerovao", rekao je Ivan u razgovoru za Index ističući da se bori kako zna, no da su djeca dobro, a on im svakodnevno kuha, pere, čisti i što je najvažnije igra se s njima i nastoji ih zabaviti kako ne bi bila tužna radi gubitka majke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.