Sveta Stolica tužila Hrvatsku pa se omekšala: Biskup Milovan i kancelar Jakovljević ostaju u Poreču

IAKO je mr. Ilija Jakovljević bio prvi koji je istupio u javnost s pričom oko župe Dajla, a u svom prvom intervjuu rekao je da ga cijeli slučaj (traženje odštete za nekretnine i uplaćivanje novca na račun u Frankfurtu) podsjeća na pranje novca, nikada nije službeno potvrđeno da je maknut s funkcije vicekancelara Porečko-pulske biskupije već je nakon njegovog "nestanka" rečeno kako je na godišnjem odmoru. No, kako doznaje Glas Istre čini se da se odnos Porečko-pulske biskupije i Vatikana primirio, a u svemu je navodno imao ulogu i kardinal Bozanić koji je jedan od potpisnika ugovora da se nekretnine vrate benediktincima ili da se im plati odšteta.

Stoga se u biskupiji s dugog (prisilnog?, op.a) godišnjeg odmora vratio Jakovljević, a Glas Istre javlja i da biskup Ivan Milovan ostaje na svojoj poziciji.

Što će biti dalje s Dajlom nije poznato. Podsjetimo, jučer je Upravni sud zaprimio dvije tužbe u kojima se Župa Dajla i tvrtka Abbazia d.o.o. suprotstavljaju rješenju Dražena Bošnjakovića, hrvatskog ministra pravosuđa, od 9. kolovoza ove godine. Bošnjaković je, podsjećamo, crkveni spor oko zemljišta u Istri "presjekao" tako što je sporno zemljište vratio u državno vlasništvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.