Svećeniku puna usta ustaštva: "Bože, hvala ti za ove naše hrvatske lopove!"

"GODINE 1941. Hrvatsku su stvorili Hrvati s našim poglavnikom i ustašama. Četnici su nas htjeli poubijati, da nas nema. Tito i partizani su im u tome pomagali. Zato četnici i jesu poubijali naše ljude na današnji dan prije 68 godina", dio je propovijedi don Ivana Turića u kojoj taj svećenik neskriveno veliča ustaštvo. Don Ivan misnu je propovijed držao povodom otkrivanja spomenika žrtvama četničkog pokolja u biokovskom selu Rašćani.

U svojoj je nadahnutoj propovijedi Antu Pavelića nazvao dobročiniteljem hrvatskog naroda, a Tita i partizane najvećim progoniteljima Hrvata.

"Neki govore o privatizaciji i lopovluku. A ja kažem Bože, hvala ti za ove naše hrvatske lopove. Jer bilo je gore kad je sve išlo lopovima u Beograd. Imamo danas sve, naš narod, našu zemlju, našu državu. Kome se ne sviđa, neka se gubi iz nje. Kad smo došli do današnje države, generali su poslani u Haag i udaralo se po Franji Tuđmanu", održao je lekciju don Ivan, piše Makarska kronika.

Nije štedio ni predsjednika Ivu Josipovića. "Josipović kaže da je partizanska kapa lijepa, a ja mu poručujem da je ljepša ustaška. Meni danas pletu tu kapu. Manje je zločina počinjeno pod ustaškom nego pod partizanskom kapom", "podučavao" je svećenik, da bi se na kraju ipak malo umirio zaključivši kako je bilo zločina i na ustaškoj i na partizanskoj i na četničkoj strani, sjetivši se da je kršćanski opraštati pa moli Boga da im svima oprosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.