Suradnica uhićena, a Blaž Petrović bježi od optužbe da je "zamračio" 9,6 milijuna kuna?

USKOK i policija su u zajedničkoj akciji potvrdili sumnju da su 47-godišnjak i 43-godišnjakinja zlouporabili svoj položaj i ovlasti, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

47-godišnjak je to napravio kao nositelj poslovanja u trgovačkom društvu iz Zagreba dok je 43-godišnjakinja zloupotrijebila svoj položaj u razdoblju od rujna 2003. godine do lipnja 2004. godine kao direktorica u tvrtki, a Ravnateljstvo policije u priopćenju nije otkrilo identitet osumnjičenih. Neslužbeno se doznaje kako se u ovom slučaju radi o kontroverznom poduzetniku Blažu Petroviću te direktorici tvrtke "Morovnik" Vesni Kvartuč.

U procesu protiv zagrebačke mafije oslobođen optužbi za iznude

Oni su "obavili" više fiktivnih poslova čime je 47-godišnjak nelegalno "zaradio" 9,6 milijuna kuna. Sklapali su ugovore o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja te davali i primali pozajmice, a bavili su se i drugim poslovima koje nisu evidentirali u poslovnim knjigama. Vesna Kvartuč privedena je danas oko 16 sati Istražnom sucu u Zagrebu.

Policija je jučer provela više pretraga stanova, poslovnih prostora, automobila, kompjutera i mobitela u vlasništvu više osoba. Tijekom istrage uhićena je i 43-godišnjakinja dok je Petrović u bijegu. Blažu Petroviću se prije osam godina sudilo u "procesu stoljeća" protiv zagrebačke mafije, a tada je oslobođen optužbi za iznuđivanje.

Navodno je u BiH čije ima državljanstvo

"Ja sam već nekoliko dana službeno odsutan. Informacija o pretresu moje kuće i ureda došla je i do mene, ali to ne mogu komentirati jer ne znam o čemu se radi. Uskoro se vraćam pa ću doznati više. U svakom slučaju, siguran sam da nema objektivnih niti utemeljenih razloga da bi se kod mene tražilo nešto inkriminirajuće", izjavio je jučer za Net.hr Blaž Petrović. Prošle godine je Globus Petrovića prozvao stručnjakom za utjerivanje i otkup dugova od velikih tvrtki, a sada se navodno nalazi u Bosni i Hercegovini čije ima državljanstvo.

I.Kri.
Foto: Goran Mehkek/Cropix 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.