Sunčani Hvar: Za mirenje 30 dana, a nakon toga slijedi tužba

UPRAVNI odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju primio je na znanje da je 13. srpnja raskinut ugovor s Orco grupom u Sunčanom Hvaru te zaključio kako od danas teče 30 dana za mirenje između luksemburške tvrtke i HFP-a.

Orco je već najavio tužbu protiv HFP-a, na što su iz Fonda odgovorili kako će nakon 30 dana ići na arbitražu, a nisu isključili niti mogućnost sudske tužbe. Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak je kazao da je razlog raskida ugovora odnos dioničara i vlasnički odnosi te neispunjavanje obveza Orcoa iz sporazuma.

HFP neće tražiti 15 milijuna kuna koje su posudili za plaće radnika

U sporazumu je stajalo da Sunčani Hvar treba dovesti do stabilnog financijskog poslovanja, a revizija je pokazala da je tvrtka nelikvidna, prezadužena te da ne može ispunjavati obveze prema vjerovnicima i radnicima. Duvnjak ističe kako je i to jedan od razloga za raskid sporazuma.

Među razlozima raskidanja sporazuma navodi se i sprječavanje pokretanja stečaja u Sunčanom Hvaru. HFP još neće tražiti niti povrat 15 milijuna kuna koje su posudili za plaće radnika. Očekuju da će im Orco vratiti sedam posto dionica koje su im bez naknade ustupili nakon dokapitalizacije 2006. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.