Rašković nema komentara na tvrdnje da mu je Karamarko potpisao uvjerenje o ratnom putu

Foto: Index

MIRKO RAŠKOVIĆ, glavno iznenađenje jučerašnjih konzultacija sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, za Index tvrdi da sastanka saborskih zastupnika SDSS-a, na kojem je dogovorena podrška Zoranu Milanoviću, zapravo nije ni bilo.

"Neka pokažu zapisnik. To oni neka objese mačku o rep. Nikakvog sastanka nije bilo. Nikad manjina nije sastavljala Vladu, već su uvijek bili s pobjednicima izbora", kazao nam je Rašković. Nije bio raspoložen da nastavi razgovor.

Na granici ga dočekao ministar Penić?

"Sve sam kazao jučer kada sam dao izjavu", kratak je bio Rašković. Nismo tako dobili odgovor na komentare kako se priklonio šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, jer mu je on potpisao uvjerenje o ratnom putu. Radi se o kontroverznom detalju iz Raškovićeve biografije, da je rat proveo u Kninu, kao šef skladišta kasarne Stara straža, o čemu se nije javno izjasnio.

U Kninu ga inače pamte kao vođu radnih akcija, a u Splitu kao sekretara Međuopćinske konferencije Saveza komunista Hrvatske Zajednice općina Split, koja je pokrivala Dalmaciju od Zadra do Dubrovnika. O njegovom povratku u Hrvatsku među Kninjanima se pričaju legende. Po jednoj od verzija na granici ga je dočekao ministar policije Ivan Penić, a braniteljsku mirovinu dobio je zbog zasluga koje je u ratu odradio za hrvatsku stranu. Dožupan je HDZ-ovom šibensko-kninskom županu Goranu Pauku.  

Horvat: Sastanak je održan, a Rašković je rekao: "U redu, ako je tako..."

Mile Horvat, potpredsjednik SDSS-a, jučer nam je kazao kako su ostali zatečeni Raškovićevim potezom te kako je dao podršku Milanoviću na sastanku, za kojeg sada Rašković tvrdi da nikada nije održan.

"Mi smo ozbiljni ljudi. Sastanak je bio odmah nakon izbora. U Zagrebu smo se sastali predsjednik stranke i nas trojica izabranih zastupnika. Dogovorili smo preliminarnu podršku Zoranu Milanoviću. Rašković je tada kazao: "U redu, ako je tako." Poslije je i predsjedništvo održalo sastanak, na kojem Rašković nije bio jer nije član predsjedništva, no podršku je dao na prethodno održanom sastanku", kazao nam je Horvat.

Potvrdio nam je kako će se sastati predsjedništvo SDSS-a, a morat će se obaviti i razgovori sa članovima Izvršnog odbora Šibensko-kninskog SDSS-a jer su oni predložili Raškovića, inače, svog predsjednika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.