Sudskoj vještakinji optuženoj za mito pozlilo dok je gledala snimku kako broji novac!

NIJE danas Anki Samardžić, sudskoj vještakinji optuženoj za primanje 100 tisuća eura mita, bilo ugodno gledati snimke na kojima se vidi kako broji novac koji joj je na radno mjesto u omiški Galeb donio Uskokov pouzdanik Ivica Vilić.

Pozlilo joj je od svega, pao joj šećer

Da nešto nije u redu sa optuženom, sud je upozorila njezina sestra Marija Lulić, također sudska vještakinja, koju su optužili za isto djelo, jer je Anku savjetovala što će i kako će. "Suče, opet ima one svoje omaglice", rekla je Lulićka. "Nema problema, možete izaći, mi smo ionako brzo gotovi", rekao im je sudac Zoran Kežić, pedantno konstatiravši u zapisnik kako je optuženoj pao šećer.

Mito i cure u kupaćim kostimima

A za dobro raspoloženje u dvorani Pravosudne akademije pobrinuo se sudac Stanko Grbavac. Dok su se gledale snimke tajnog nadzora s izletišta Radmanove mlinice u jednom trenu kadrom je prošetala zgodna mlada dama u kupaćem kostimu. "Vrati to natrag", vrckasto je dobacio šef splitske istrage, inače osvjedočeni ljubitelj žena. Nije se upadica osobito svidjela sutkinji Ljiljani Stipišić, koja je lagano zakolutala očima.

Posebno audio, posebno video

Nakon video zapisa, vijeće je pregledalo i tonske snimke. Ista se stvar planirala danas napraviti i na suđenju za pljačku 15 milijuna kuna iz Središta hrvatskih pošta na Kopilici. No, kako sud ima samo jednog informatičara, koji je danas bio zauzet gramzivim sestrama, taj posao ostavljen je za sutra. Sestre su inače uhvaćene u ljeto 2007. godine. Samardžićka je tražila mito od Vilića kako bi sastavila pozitivni nalaz i mišljenje u postupku za pronevjeru pola milijuna dinara u trgovini u Kreševu iz 1981. godine. Na koncu je oslobođen, a Anki je sud i nešto platio za izradu lažiranog nalaza. Od uhićenja ima teške zdravstvene probleme. Zbog neuroloških ispada suđenje je već bilo odgađano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.