Suđenje za dvostruki pokušaj ubojstva u Splitu: "Htjeli smo popričati, a on je zapucao"

Foto: Index

U SPLITU je počelo suđenje 31-godišnjem Vedranu Vujeviću za dvostruki pokušaj ubojstva. Početkom svibnja prošle godine Vujević je ispred zgrade u Velebitskoj ulici izvadio pištolj i zapucao na Marka Tomasovića, vlasnika zaštitarske firme Villa Infinitus te njegovog prijatelja Gordana Jukića. Tomasovića je pogodio u nogu, a Jukića je metak okrznuo po bedru.

Tražili ga zbog incidenta u Moon baru

Optuženi Vujević kaže se ne osjeća krivim, a danas su svjedočili Tomasović i Jukić.

"Taj dan sam bio s Granićima, Josipom, vlasnikom Moon bara i njegovim ocem Draženom. Zaključili su da bi trebao razgovarati s Vujevićem, da neko vrijeme ne dolazi. Momka je udario bez razloga. Nazvao sam ga. Rekao je da dođem do njega, da ga boli noga. Rekao sam da će doći i Jukić, koji je isto dobar s njim. Kada smo došli, vidjeli smo da Vujević drži ruku u torbici, bilo je jasno da je naoružan. "Vedro, dobro je sve", rekao sam mu, a Jukić ga je pitao ima li što protiv njega. "Šta ja imam protiv tebe", odgovorio mu je i izvukao mali crni pištolj. Već je repetirao oružje pa je odmah zapucao. Pucao je prvo na Jukića. Ja sam mu rekao: "Nemoj Vedro, što to radiš?" Doživio sam šok, nisam se tome nadao. Onda je zapucao na mene. S prvim me metkom pogodio u natkoljenicu, a drugi je hitac promašio. Onda je potrčao za Jukićem, prvo sam čuo jedan hitac, a onda još tri. Vratio se i uperio pištolj prema meni. Uvjeren sam da bi me ubio, ali je ostao bez metaka", ispričao je Tomasović.


Marko Tomasović i Gordan Jukić


Nema motiva

Tvrdi da je Vujević zapucao bez povoda. On i Jukić htjeli su samo popričati.

"Vedran na se nije imao razloga plašiti", kazao je Tomasović.

"Zašto ste obojica došli?", pitao je Vujević Tomasovića.

"Vas dvojica ste bili dobri", uzvratio mu je svjedok.

"Prvo si rekao da sam se unio u facu Jukiću, a onda da sam pucao s tri metra. Zašto te nisam ubio? I kako znaš da sam ostao bez metaka?", imao je još pitanja optuženi.

"To je moje mišljenje", odgovorio mu je Tomasović.

"Koji bi bio motiv", pitala je braniteljica, koja je i prigovorila na Tomasovićevom iskazu koji je, tvrdi, u suprotnosti s Jukićevim iskazom i rezultatima očevida.

"Nema motiva", odgovorio je Tomasović.

"Htio nas je ubiti, ali nije uspio"

Jukić je objasnio da je dobar prijatelj s Granićima iz Moon bara. S Vujevićem nije prijatelj, ali nisu bili u sukobu, te su zajedno trenirali boks.

"Ispalio je tri, četiri hica na mene. Imao sam sreće. Doktor mi je rekao da me ne bi spasili da mi je metak prošao centimetar ili dva više. Prvi hitac mi je ispalio u noge, a onda je podigao cijev. Ranio je Marka i trčao za mnom. Vikao je: "Ubit ću te". Ispalio je još nekoliko hitaca. Kada sam se vratio, nije ga bilo, Marko je ležao na podu ranjen, ja sam ga prebacio do bolnice. Ne znam zašto je Vujević ovako reagirao. Htio nas je ubiti, ali nije uspio", kazao je Jukić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.