Suđenje Kazimiru Dužnoviću: Izgubili pištolj policajca koji je stajao iza ubijenog Grbavca

NA SUĐENJU Kazimiru Dužnoviću  za pljačku RBA banke u Sesvetama i ubojstvo mladog policajca Ivana Grbavca danas je trebalo biti predstavljeno kombinirano sudsko-medicinsko-balističko vještačenje.

To je vještačenje naručio sud zbog toga što nije jasno je li ulazna rana metka koji je ubio Grbavca na leđima ili na glavi. To je bitna činjenica, jer postoji mogućnost da policajca nije ubio pljačkaš Dužnović, nego netko od njegovih kolega.

Nestao pištolj policajca koji je stajao iza Grbavca

Vještaci nisu mogli obaviti to vještačenje zato što je nestao pištolj policajca koji je tijekom ulaska u banku stajao iza poginulog Grbavca. Kada je sud utvrdio kako pištolja nema, krenulo se u ispitivanje novih svjedoka koji su se u vrijeme pljačke slučajno zatekli u centru Sesveta.

Policajci Željko Putrić i Marija Perić su službenim automobilom bez policijskih oznaka prolazili pored banke kada su iz nje začuli pucnjeve. U svom su svjedočenju rekli kako su najprije začuli pojedinačnu, a potom i rafalnu paljbu te su vidjeli Dužnovića kako sa strojnicom bježi iz banke. Bili su prisutni i kada je troje njihovih kolega ranjeno te prilikom uhićenja pomahnitalog Dužnovića.

Dužnović se kaje zbog pljačke

Podsjetimo, Dužnović je početkom svibnja ove godine upao u RBA banku u Sesvetama te je rafalima iz automatske puške bezobzirno ubio policajca Ivana Grbavca i ranio četvoricu njegovih kolega. Nakon toga je pobjegao iz banke te je još nekoliko sati, po zgradama blizu banke, trajala policijska potraga za njim. Na početku suđenja je rekao kako se kaje zbog zbog pljačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.