Suđenje Bandiću: Spotove za kampanju Ž. Markić dogovarao šef Bandićevog ureda

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ISPITIVANJEM svjedoka s radio stanica nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću, Ivici Lovriću i Zdenki Palac optuženima su da su udruzi U ime obitelji nezakonito omogućili korist od 300 tisuća kuna za vrijeme kampanje ''Birajmo zastupnike imenom i prezimenom''.

Laco slao spotove

Iz iskaza svjedoka jasno je da je emitiranje spotova, kojima su građani pozivani na potpisivanje, organizirao šef Bandićevog ureda Miro Laco. U svom iskazu prošlog tjedna Laco je ustvrdio da je kontaktirao radio stanice iz osobnih uvjerenja želeći pomoći udruzi U ime obitelji i njihovom zahtjevu za drugačijim izbornim sustavom.

Trebala platiti Markićkina udruga

“Nazvao me Miro Laco, pročelnik ureda gradonačelnika i poslao mi email sa spotom. Nisam kontaktirao ni s kim iz udruge U ime obitelji. Koliko se sjećam trošak emitiranja spota je oko 8 tisuća kuna i fakturu smo uputili udruzi. Račun sam im poslao jer mi je Miro Laco rekao da će trošak platiti udruga”, rekao je Josip Majher s Plavog radija i Soundset grupe. Račun nikada nije plaćen.

Bolje je ipak prošao Radio Kaj. Oni su svoj novac dobili.

Nisu pitali tko će platiti

“Nazvao me Miro Laco i pitao jesmo li zainteresirani emitirati spotove za kampanju U ime obitelji. Rekao sam mu da udruga pošalje narudžbu i spot pa ćemo dogovoriti uvjete”, svjedočio je Franjo Gregurić, tadašnji šef marketinga radija Kaj. Na ispitivanju u USKOK-u, pak, rekao je da mu je Laco osobno poslao spot.

“Nisam pitao Lacu tko će platiti emitiranje”, rekao je direktor radija Kaj Dragutin Gradečak i ustvrdio da je Markićkina udruga naručila emitiranje i platila ga između tri i pet tisuća kuna.

Nisu mislili da će se spotovi zaista emitirati

Novac nisu dobili ni Radio Antena, Narodni radio, niti Enter. Nekadašnja šefica marketinga za te radio stanice na USKOK-u je izjavila da im udruga u Ime obitelji nije platila.

“Vratili su nam račun s objašnjenjem da nisu mislili da će se spotovi zaista emitirati”, rekla je u iskazu USKOK-u Sanja Vernić. Na sudu je pak izjavila da se tog detalja ne sjeća.

Suđenje se nastavlja 1. listopada, a 9. i 10. listopada trebali bi biti ispitani okrivljenici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.