Studenti na Fejsu brane zločinca Kordića, aktivistima prijete istrebljenjem

Screenshot: Nacional, Facebook

NE STIŠAVA se bura nakon jučerašnjeg predavanja ratnog zločinca Darija Kordića studentima u Studentskom domu "Stjepan Radić" u Zagrebu. 

Predavanje je organizirao, najblaže rečeno, kontroverzni studentski kapelan Don Damir Stojić, a naziv mu je bio "Bog iza rešetaka".

Na njemu je, kako je najavljeno, Kordić trebao "svjedočiti vjeru".

Što god da je na tom predavanju svjedočio ratni zločinac pravomoćno osuđen za ubojstvo 112 civila, među kojima je bilo i trogodišnje dijete, mnogo je veći odjek od toga u javnosti imala akcija studentskih aktivista koji su upali na predavanje i uzvikivali "Kordić zločinac". 

Odmah nakon što su Kordićevi protivnici u kino dvorani Studentskog doma na Savi počeli vikati protiv Kordića, ustalo je desetak njegovih pobornika koji su ih izbacili iz dvorane i gotovo ih istukli. 

Mladi splitski student, jedan od onih koji su prekinuli predavanje ratnog zločinca, za Slobodnu Dalmaciju kazao je da su morali reagirati nakon što su vidjeli da "čovjek koji je poklao nevinu djecu, žene i starce priča o moralu i Bogu". 

U međuvremenu se sukob prelio na društvene mreže. 

Sukob se prelio na društvene mreže, velika većina studenata brani Kordića

U grupi Studentskog doma "Stjepan Radić" vodi se burna rasprava o Kordićevu predavanju. Velika većina studenata koja sudjeluje u raspravi brani ratnog zločinca. 

"Ono kad dođeš iz druge države, pa izbacuješ ljude s 'predavanja'. Počasni doktorati su spremni, nema straha", napisao je jedan od studenata uz video sukoba, a na to je dobio salvu uvreda i prijetnji kolega studenata. Komentare prenosimo bez gramatičkih i pravopisnih intervencija. 

"Treba ih savjesno istrijebiti"

"Ono kad 4 debila upadnu u punu dvoranu ljudi koji su došli poslušat heroja domovinskog rata. 
Da nije bilo susjedne države mi danas ne bi bili tu. Ti bi mozda i bio jer vjv nisi ni priželjkivao ovu državu", napisao je jedan od njih, a na njega se odmah nadovezao drugi s komentarom upućenom aktivistima: "takvi nam ne trebaju u RH".

"Ponoviću se. Da nije bilo Kordića i sl. RH ne bi postojala", javio se opet prvi. 

Treći je aktivistima zaprijetio istrebljenjem. 

"Takvu manjinu kao sto su ti "aktivisti" treba savjesno istrjebit", napisao je.  "Aktiviste uapsit i predat filozofskom faxu", složio se njegov kolega. 

"Debili udbaški, budite sretni da niste pljusku dobili"

"Haha a brzo ste izletili, debili udbaški, budite sretni pa niste pljusku dobili", napisao je još jedan student. 

"Eto šta ti je današnja sloboda.. Možeš bit peder i o tome se u javnosti dičit, a ne možeš držat predavanje mladima, za koje si dao svoj život, iako to nisi trebao...", još je jedno razmišljanje budućeg hrvatskog akademskog građanina. 

Rijetki komentari protiv obožavatelja Kordića

Bilo je i nekih koji su im se usprotivili, no oni su u debeloj manjini. 

"Kraj toliko studenata na Savi, predavanja im drži lik osuđen na 25 godina zatvora u Hagu. Svaka čast", jedan je od rijetkih komentara protiv Kordićevih obožavatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.