Steve Jobs želio potrošiti sav Appleov novac i svoju snagu u uništenje Androida

STEVE JOBS je kazao da je želio uništiti Android te je tvrdio da će potrošiti sav Appleov novac i svu svoju snagu kako bi to ostvario.

U Jobsovo biografiji, koja će uskoro biti objavljena, bit će otkrivena cijela istina o mržnji Jobsa prema Googleovom operativnom sistemu za mobitele. Jobs je autoru biografije, Walteru Isaacsonu, kazao da je sličnost između Androida i iOS-a nastala kao rezultat "velike krađe". Apple je tužio nekoliko proizvođača smartphoneova koji koriste operativni sustav Android.

"Ako treba, potrošit ću svih 40 milijardi dolara"


"Uništiti ću Android, zato što je to ukraden proizvod. Spreman sam krenuti u termonuklearni rat za to", citiraju se Jobsove riječi u još neobjavljenoj biografiji. "Ako je potrebno iskoristit ću i svoj posljednji dah i potrošiti posljednji peni od 40 milijardi dolara koje Apple ima na banci kako bi ispravio tu grešku", dodao je Jobs.

Apple je bio u jako dobrim odnosima sa Googleom prije izbacivanja Androida. U to vrijeme je Googleov izvršni direktor Eric Schmidt bio u Upravnom odboru Applea. Odnosi su se počeli "hladiti" u studenom 2007. godine kada je Google izbacio Android i 10 mjeseci prije prvog iPhonea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.