Zaposlenici Applea okupljaju se na velikoj komemoraciji za Stevea Jobsa

U OBJAVLJENOJ smrtovnici osnivača Applea Stevea Jobsa stoji kako je on umro od respiratornog zastoja uzrokovanog širenjem raka gušterače.

U smrtovnici, koja je napisana u okrugu Santa Clara u Kaliforniji, pod Jobsovo zanimanje piše "high-tech poduzetnik". Osnivač Applea je umro prošlog tjedna u svome domu u Palo Altu u 56. godini. Obdukcija nije obavljena, a Jobs je pokopan prošlog petka.

Zaposlenici Applea idući tjedan prisjećaju se Jobsa

Zaposlenici Applea idućeg tjedna okupit će se u otvorenom amfiteatru u sjedištu firme u Cupertinu, gdje će se održati komemoracija za Stevea Jobsa. Komemoraciju je u dopisu svim Appleovim zaposlenicima najavio direktor Tim Cook, prenosi Reuters.


"Poput mnogih među vama, i ja sam prošlog tjedna prošao kroz najtužnije dane svog života i prolio mnogo suza. I pronašao sam utjehu pričajući i slušajući priče o Steveu", napisao je Cook u dopisu zaposlenicima u kojem ih poziva na komemoraciju za Jobsa.

Novi iPhone 4S u prvih 24 sata naručilo milijun ljudi

Sudeći prema informacijama iz smrtovnice, Jobs je imao "metastatski neuroendokrini rak gušterače" proteklih pet godina. 2004. godine je objavio da boluje od raka gušterače, a pet godina kasnije mu je transplantirana jetra. U siječnju ove godine je prvo otišao na bolovanje, a potpuno se povukao u kolovozu te je svoje dužnosti u Appleu predao Timu Cooku.

U priopćenju obitelji stoji kako su s Jobsom bili kada je mirno umro. Umro je dan nakon što je Apple predstavio svoj posljednji iPhone 4S. Apple je jučer izvijestio da je u 24 sata primio čak milijun narudžbi za novi uređaj te je srušen rekord koji je postavio iPhone 4 kada je pušten u pretprodaju 2010. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.