Štefanić za Index: Otišao sam s HTV-a zbog pritisaka koji dolaze sa svakom smjenom garniture

Foto: N1

PETAR ŠTEFANIĆ, iskusni urednik, reporter i voditelj, prelazi s HTV-a u informativnu redakciju N1 televizije.

U razgovoru za Index, Štefanić je otkrio razloge zbog kojih odlazi s HTV-a te očekivanja vezana uz budući angažman.

"S HTV-a odlazim zbog prakse politički uvjetovanih promjena koje idu nakon svake smjene garnitura. Ne odlazim zbog ove zadnje promjene, nego zbog utjecaja politike do kojeg dolazi općenito, sa svakom smjenom vlasti, koji koči profesionalni rad i razvoj u takvom okruženju", rekao je za Index, naglašavajući kako je jedan od problema po pitanju HTV i problematika tehnološke i kadrovske neažurnosti.

"Dobio sam ponudu s N1 Televizije, koja u zadnje vrijeme bilježi značajan porast citiranosti i popularnosti, nakon što je Tihomir Ladišić usmjerio sve više prema nacionalnim temama, i odlučio je prihvatiti. Očekujem da će imena koja su već došla na N1, ali i buduća pojačanja, doprinijeti jednoj kvalitetnoj redakciji na N1", kazao nam je Štefanić.

Vodio Otvoreno, radio priloge za Latinicu

Štefanić je diplomirao filozofiju i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a novinarsku karijeru započeo je 2001. godine kao dio redakcije unutarnje politike na Hrvatskom radiju. Uređivao je i vodio emisije "U mreži prvog" te "Poligraf", a od 2003. godine počinje raditi priloge za televizijsku emisiju "Nedjeljom u dva".

Nakon toga 2005. godine prelazi i u stalni angažman na Hrvatskoj radioteleviziji kao urednik i voditelj emisije "Otvoreno", a urednički se istaknuo i u političkim magazinima "Post scriptum"," Dossier.hr", "Spektar" te "Labirint". Paralelno s tim projektima, kao reporter je radio priloge za središnji Dnevnik HTV-a te emisiju "Latinica", a usto je uređivao i vodio večernje vijesti.

Kao novinar se najčešće bavio događajima iz političkog života. Izvještavao je iz Vlade i Sabora te obrađivao najvažnije teme kroz priloge, magazinske forme, panel diskusije i talk show forme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.