Srpski sindikalist nakon što je odsjekao i pojeo prst najavljuje odsijecanje ruke

VOĐA štrajkaša koji prosvjeduju zbog lošeg položaja tekstilnih radnika u Novom Pazaru u Srbiji najavio je da će, nakon što si je u petak odsjekao prst i pojeo ga, odsjeći ruku i poslati je u Beograd Vladi Srbije.

Zorana Bulatovića čudi što mediji pišu samo o njegovim "ekshibicijama", a ne o problemima radnika za koje se bore. Tvrdi kako su ove metode jedini način da zaštiti članove svoga sindikata. "Spreman sam si odsjeći ruku i poslati je u vladu Srbije", rekao je Bulatović, piše Press.

I drugi radnici najavljuju da će krenuti s radikalnim mjerama

Radnici tekstilne tvornice "Raška" stupili su u štrajk glađu prošli četvrtak, jer im nisu isplaćene plaće u razdoblju od 1993. godine do dobivanja otkaza. Odsijecanje prsta najavila je i njegova suradnica Senada Rebronja koja s Bulatovićem i još nekim članovima sindikata štrajkaju u Udruženju tekstilnih radnika u Novom Pazaru.

Ministar za rad i socijalna pitanja u vladi Srbije Rasim Ljajić otišao je u Novi Pazar kako bi pokušao uvjeriti radnike da si ne uništavaju zdravlje, a obećat će im rješavanje njihovih dugova. Uspio je jučer kod radnika "kupiti vrijeme" da do sutra ne poduzimaju radikalne mjere.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.