Srpska tajna služba 1969. godine uništila sve dokumente o streljanju Draže Mihailovića

SRPSKI Press u svom je današnjem broju objavio dokument srpske Službe državne sigurnosti koji datira od 19. svibnja 1969. godine i u kojem stoji kako je odlučeno da se uništi sva arhivska dokumentacija Službe, među kojom je navodno i ona o streljanju četničkog vojvode Dragoljuba Draže Mihailovića.

U dokumentu se navodi da je uništena cjelokupna dokumentacija, sa izvještajima, raznim informacijama i podacima o osobama koje je služba nadzirala; materijali o raznim tajnim akcijama službe poput onih kodnih imena "Jugoslavija", "Goran", "Niš", "Globus" i "Robert"; veći broj skripti za tečajeve Službe državne sigurnosti; kartoteka o neprijateljskim i na smrt osuđenim suradnicima okupatora te još neka povjerljiva dokumentacija.

"Postoje indicije da je tom prilikom uništen i veći dio dokumentacije koji se odnosi na streljanje Draže Mihailovića, ali i mjesto smaknuća te sahrane. Upravo zbog toga Tužiteljstvo ovih dana traga za Miodragom Teodosijevićem, koji je kao potpisnik ovog dokumenta morao znati što je sve tom prilikom uništeno", navode u srpskom Tužiteljstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.