Srbi zarobljeni u Moldaviji zbog planiranja državnog udara po nalogu Rusa su Grobari?

Foto: Profimedia

PREDSJEDNICA Moldavije Maia Sandu jučer je kazala kako je Rusija planirala izvesti državni udar putem prosvjeda koje je organizirala oporba, infiltrirajući među prosvjednike vojno obučeno osoblje iz zemalja poput Bjelorusije, Srbije i Crne Gore.

"Plan je uključivao sabotažu i vojno obučene ljude prerušene u civile kako bi se mogle provesti nasilne akcije, napadi na vladine zgrade i uzimanje talaca", rekla je Sandu na konferenciji za novinare, gdje je naglasila da ovo nije prvi put da Rusija pokušava poduzeti takve akcije u Moldaviji.

Sada stiže više detalja o cijeloj priči.

Srbi uhićeni zbog planiranja državnog udara po nalogu Rusa su Grobari?

Nova.rs piše kako su Srbi za koje proeuropska moldavska vlast sumnja da su trebali po nalogu Rusa izvesti državni udar navijači Partizana Grobari. Kako dodaje taj portal, Grobari su zarobljeni na aerodromu u Kišinjevu, u Moldaviji, i radi se o 12 navijača beogradskog nogometnog kluba koji u četvrtak igra utakmicu s domaćim Sheriffom u nokaut-fazi Lige konfederacija.

Moldavske vlasti očito smatraju da su Srbi dio plana o državnom udaru. 

"Izvješća koja su nam poslali ukrajinski partneri ukazuju na lokacije i logističke aspekte prilikom organiziranja ove subverzivne aktivnosti. Plan također predviđa korištenje stranih državljana za nasilne aktivnosti", dodala je moldavska predsjednica. Kazala je kako bi smjena moći u Kišinjevu bila iznuđena "kroz nasilne akcije prerušene u prosvjede takozvane opozicije".

"Materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Ruske Federacije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore. Uvjeravam vas da državne institucije rade na tome da spriječe ovakve izazove i da situaciju drže pod kontrolom", dodala je.

Nova.rs piše kako su o cijeloj situaciji obaviješteni ljudi iz Partizana te da se čeka reakcija vlasti iz Srbije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.