Sramota u stranim medijima: I AFP je prenio skandalozno ukidanje izložbe o Anni Frank

Foto: Screenshot Yahoo News

NAKON skandaloznog povlačenja izložbe "Anne Frank - povijest za sadašnjost", ministar znanosti i obrazovanja, Pavo Barišić, još se uvijek nema nikakav stav o tome.

Inače, izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost", koja uspješno obilazi 40 europskih zemalja, a već je prošla kroz 23 hrvatska grada, zaustavljena je u Šibeniku i to zbog ustaša i partizana.

>>Ravnatelj šibenske škole uklonio međunarodnu izložbu o Anni Frank zbog ustaša i partizana

Zasmetalo mu što su partizani prikazani kao "cvijeće"


Josipu Belamariću, ravnatelju Tehničke škole,  koja je bila domaćin izložbe zasmetalo je što su na njoj partizani prikazani "kao cvijeće", za razliku od ustaša koji su portretirani kao zločinci koji su klali Židove i izgladnjivali djecu pa je tražio da se dio, po njemu spornih panela, ukloni. Organizatori izložbe, udruga HERMES, na to nije pristala pa su iz škole povukli cijelu izložbu, piše Šibenik.in.

Iako se naš ministar znanosti i obrazovanja nije potrudio ireći svoj stav o ovom skandalu, strani mediji ipak imaju nešto za reći o tome. AFP i Yahoo News su prenijeli ovu sramotnu situaciju.

Spominju i vladu

Navode detalje ukidanja sporne izložbe i objašnjavaju situaciju s ravnateljem Josipom Belamarićem. Također navode i zahtjev Simon Wiesenthal Centra, koje je Hrvatskoj uputilo protestnu notu u kojoj traže Belamarićevu hitnu smjenu.

Također, spomenuli su i premijera Plenkovića koji je, nakon listopadskih izbora obećao kako će se odmaknuti od ekstremizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.