Splitski Zavod za javno zdravstvo pod istragom policije i Državnog odvjetništva

SPLITSKA policija ušla je u Zavod za javno zdravstvo. Češljaju dokumentaciju, zanima ih poslovanje Zavoda i obavljeni javni natječaji, potvrdio je Indexu ravnatelj dr. Berislav Pelivan, koji je nakon posljednjih lokalnih izbora svoj mandat već stavio na raspolaganje županu Anti Sanaderu.

Zna Pelivan odakle vjetar puše

Prikupljanje dokumentacije i izvide naložio je policiji Općinsko državno odvjetništvo, i to na temelju niza tekstova o nepravilnostima objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji. Zna Pelivan odakle vjetar puše. "Te tekstove su potakli nezadovoljnici procesom kojeg ja evo, nakon tri godine, privodim kraju. Riječ je o pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta, kojeg ova kuća dosad nije imala, već se primjenjivao zamjenski dokument. A Zavod je u međuvremenu jako narastao" kaže Pelivan, kojeg su prije tri godine optuživali da je preko veze zaposlio rodbinu svojih stranačkih kolega iz HSP-a.

Pelivan tvrdi kako to nije istina i kako politiku ne bi smjeli miješati u rad Zavoda. Za sebe kaže da je lojalan član HSP-a, a takvim sebe vidi i ubuduće.

Dug za PDV 11 milijuna kuna!

Kaže kako je sasvim u redu da se Državno odvjetništvo zainteresiralo za rad Zavoda i u tome ne vidi ništa sporno. Ako postoje kakve sumnje, trebaju se provjeriti, drži Pelivan, čiji je Zavod opterećen i milijunskim dugom prema državi za neplaćeni PDV. Pelivan kaže kako su se kreditom uspjeli riješiti glavnice, ali ih da kamata "ubija" pa je dug otprije dvije godine sa 8 i pol skočio na 11 milijuna kuna!

Sve su jače glasine kako bi Pelivana uskoro trebala zamijeniti dr. Jasna Ninčević, bliska Kerumu i njegovoj listi, koja u splitskoj Županiji defacto kontrolira situaciju, unatoč županu iz redova HDZ-a. Velika polemika se nedavno povela kad je Pelivan s mjesta voditelja Službe za zdravstvenu ekologiju smijenio svog prethodnika dr. Mladena Smoljanovića, unatoč tome što je sudskom presudom vraćen upravo na to radno mjesto uz odštetu od 318 tisuća kuna. Na to je mjesto Pelivan imenovao upravo dr. Ninčević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.