Splitski sud pustio na slobodu osumnjičenog za šverc oružja iako je uhićen na uvjetnom otpustu

Screenshot: Google Maps/Street View

VEDRAN BIUK, jedini od trojice privedenih zbog šverca oružja koji je završio u istražnom zatvoru, pušten je na slobodu odlukom vijeća Županijskog suda u Splitu. Prihvaćena je, naime, argumentacija njegovog branitelja Borisa Majića da Biuk dosad nije odgovarao zbog oružja.

Biuk je, naime, višestruko osuđivan zbog droge, a sredinom prošlog mjeseca uhićen je dok je boravio na uvjetnom otpustu koji mu traje do sredine iduće godine. Ni ta okolnost nije bila od utjecaja da se spriječi njegov izlazak na slobodu.

Na uvjetni otpust puštaju se kažnjenici kada odsluže većinu kazne. Obično budu u pitanju zdravstveni ili obiteljski problemi. Svakako ne nastavak kriminalne aktivnosti. 

Prikrivenom istražitelju PNUSKOK-a prodao oružje i eksploziv

Biuku je Vijeće istražni zatvor zamijenilo mjerom opreza, odnosno, redovitim javljanjem policijskoj postaji, što bi trebalo osigurati njegovu dostupnost u nastavku kaznenog postupka, no pitanje je može li prevenirati da opet ne počini kazneno djelo, što je i bio razlog određivanja istražnog zatvora.  

Biuk i dvojica suradnika uhićeni su nakon što je prikriveni istražitelj USKOK-a od njih nabavio oružja i eksploziva u vrijednosti od gotovo tri tisuća eura. Sudac istrage spremio je samo Biuka iza rešetaka, dok su ostala dvojica pušteni da se brane sa slobode.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.