Splićanin koji je imao bliski susret s veprom na Marjanu: Bio je to komad svinje, jedno sto kili

Ilustracija: 123rf

DIVLJA svinja već se dva mjeseca smuca po splitskom Marjanu i uspješno izmiče djelatnicima Park šume, policiji, vlasnicima parcela na južnim obroncima... Nitko ne zna odakle se stvorila, postoje dvije teorije, ili da je riječ o napuštenom ljubimcu kojeg je netko dovezao i ostavio na Marjanu, ili da je, pak, preplivala s Čiova ili Šolte.

Vepar nestao pa se pojavio?!

Vepar je, kaže nam ravnatelj Park šume, Robert Koharević, misteriozno nestao na 15-ak dana, a od prošlog tjedna Splićani ga ponovno viđaju na Marjanu.

"Prvu dojavu smo imali početkom godine. Najprije se javio čovjek koji ima zemlju na Marjanu, a onda i direktor Jadra. Zvali smo lovce, ali Marjan nije lovno područje pa nisu mogli obaviti posao. Pisali smo policiji, sada čekamo njihovo postupanje.  Nemamo fotografiju vepra, nitko ga zasad nije uspio snimiti. No, radi se o divljoj svinji, o tome nema spora. Vidi se po tragovima, izmetu i kako je rovala po zemlji", kaže Koharević. 

"Šeta je priko sedla, još je puva na nas"

Cijeni da se radi o zvijeri od nekih 60 do 70 kila. Posumnjalo se da nije u pitanju vepar Vladimira Benca, no policija je to navodno provjerila i utvrdila da nije. Njegov vepar je uostalom značajno manji od ovog primjerka koji je viđen na Marjanu.

Index je sinoć pričao sa Splićaninom koji ga je vidio na Sedlu. Njemu se čini da je svinja - golema.

"Šeta je lipo priko Sedla. Još je puva na nas. Komad svinje, jedno sto kili", kazao nam je on. O bliskom susretu s veprom obavijestio je Park šumu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.