Spasilački brod Ocean Viking traži od europskih vlasti luku za 104 migranta

Foto: EPA

NGO SOS Mediteran je tražio od europskih vlasti da odrede sigurnu luku za iskrcavanje 104 migranata koje je spasio u petak i prebacio na svoj brod za spašavanje na moru, Ocean Viking kod libijske obale, objavila je organizacija danas.

Ocean Viking, koji se u ponedjeljak nalazio u međunarodnim vodama kod Malte, tražio je od talijanskog i malteškog Centra za koordinaciju spašavanja u moru (MRCC) da odredi sigurno mjesto i prostor za brzo iskrcavanje 104 preživjela", navela je u priopćenju organizacija SOS Mediteran, sa sjedištem u Marseilleu.

Talijanske i malteške vlasti za sada nisu ništa komentirale.

Libijska mornarica spasila više od 500 migranata u tjedan dana

U petak je Ocean Viking spasio putnike iz gumene brodice 50 nautičkih milja od libijske obale. Među 104 osobe bilo je 40 maloljetnika, od kojih 30 bez pratnje, i dvije trudne žene.

To spašavanje je uslijedilo samo dva dana nakon iskrcavanja 176 spašenih u talijanskoj luci Taranto. 

U ponedjeljak je libijska mornarica objavila da je spasila više od 500 migranata u tjedan dana u nekoliko operacija spašavanja u moru kod glavnog grada Tripolija.

"535 migranata je spašeno u tjedan dana, među kojima više desetaka žena i djece iz afričkih, azijskih i arapskih zemalja", rekao je glasnogovornik mornarice, general Ajub Kacem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.