SMRT CURICE

Socijalni radnici kazneno prijavili Janjić i Veljaču. Janjić: Ispričavam se, ali...

Foto: Facebook/FaH

GLUMICA Nataša Janjić Medančić, protiv koje je danas podnesena kaznena prijava zbog govora mržnje, ispričala se na neprimjerenom rječniku i optužbama, ali je istaknula kako u slučaju nasilne smrti dvoipolgodišnje djevojčice zahtijeva istragu tko je zakazao u sustavu. 

"Ovim putem, želim se ispričati što sam svoju ogorčenost i prestravljenost slučajem djevojčice Nikoll u privatnoj i vrlo općenitoj prepisci s Jelenom Veljačom obojala neprimjerenim rječnikom i neodređenim, ali dramatičnim optužbama", napisala je Janjić Medančić danas na Facebooku.

Kaznena prijava je obavijest državnom odvjetniku o postojanju osnovane sumnje da je određena osoba počinila u zakonu...

Posted by Natasa Janjic Medancic on Tuesday, April 13, 2021

Protiv nje i osnivačice građanske inicijative #spasime Jelene Veljače gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu zbog komentara na društvenim mrežama za koje smatraju da potiču na nasilje i mržnju prema socijalnim radnicima, a takvu inicijativu podržala je i Hrvatska komora socijalnih radnika. 

Prema kaznenoj prijavi, radi se o komentarima koje su Janjić Medančić i Veljača s privatnih profila uputile na društvenoj mreži. Komentari su u međuvremenu obrisani, no iz snimki zaslona koje kruže društvenim mrežama vidi se da je, među ostalim, Veljača socijalne radnike nazvala uhljebima, a Janjić Medančić ubojicama.

Janjić Medančić: Kao majka dvoje djece, nisam imuna na slučaj djevojčice Nikoll

Glumica Janjić Medančić u objavi je istaknula da je nasilna smrt dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll zgranula cijelu Hrvatsku, a da ona, kao majka dvoje djece, nije imuna na sve što se dogodilo u slučaju preminule djevojčice.

"Ako je moj bolni majčinski bijes nad ovim slučajem jedini problem tog istog slučaja, pritom naglašavam da nikoga konkretno nisam optužila niti očekujem da se ikoga procesuira bez adekvatne istrage, onda zaista živimo u zemlji gdje je komentar na problem veći od njega samog, što dakle znači da problema ni nemamo", napisala je glumica zapitavši se je li uistinu tako.

 

"Tražim pravdu za Nikoll"

Poručila je da za djevojčicu Nikoll zahtijeva pravdu, koja neće biti umirena samo kažnjavanjem njezinih roditelja, već i istragom i evidencijom tko je i kako zakazao u sustavu o kojem je ovisio njezin život kako bismo spriječili da se ovakve stvari i dalje događaju.

Smatra i da slučaj smrti djevojčice koja je iz udomiteljske vraćena u biološku obitelj "nije tek tamo neki nesmotreni previd", već znak da nešto nije u redu.

Dodaje i da kaznena prijava protiv nje zvuči kao proizvod idealnog svijeta gdje jedna struka bez iznimki može homogeno prisegnuti da uvijek radi bezgrešno i najbolje za svako dijete i obitelj te da je nemoguće da se u poslu potkrade greška ili previd.

"Svi znamo, pa i sama znam po svom poslu, da to nije uvijek tako", poručila je dodavši da su u poslu socijalne skrbi greške, nažalost, fatalne.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.