"Smrt" britanskih pubova: Zbog recesije 52 manje svakog tjedna

OD POČETKA godine svakog se tjedna u Velikoj Britaniji zatvore 52 puba, što je za trećinu više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Kako prenosi BBC, podaci su to britanskog udruženja piva i pubova.

Kako stoji u izvještaju udruženja, lokalni pubovi su postali najranjivije "žrtve" ekonomske krize, puno "osjetljivije" od objekata za prehranu. U izvještaju stoji i da se tjedno u toj zemlji otvaraju dva puba ili kavane.

"Pubovi su međusobno različiti, ali ako ste, nažalost, takozvani društveni pub ne možete se pretvoriti u trendovski gradski bar", objasnio je glasnogovornik udruženja, dodajući da je recesija glavni krivac za novonastalu situaciju. Kako kaže, manje ljudi izlazi van, pa ih manje i troši novac u barovima i pubovima, neovisno o tome gdje se nalazili.

Važni za turizam

Zabrinuti nastalom situacijom, dvoje je ministara, Greg Mulholland i Lynne Jones, u utorak iznijelo prijedlog podrške lokalnim pubovima, izuzetno važnim za britanski turizam. Dodali su i da je ovo najbrža stopa zatvaranje pubova od 1990. godine.

Prošle je godine u Velikoj Britaniji zatvoreno 2.377 pubova, tako da ih trenutno ima 53.466. Zbog zatvaranja ovih poznatih britanskih okupljališta bez posla je ostalo 24 tisuće ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.