Slučaj pogibije biciklista Radeljića: Policija izmijenila vrijeme nesreće u korist optuženog?!

Foto: TK Split

IZNENAĐENJE na suđenju Ozrenu Ordulju za smrt biciklista Ivice Radeljića, dvostrukog državnog prvaka u maratonu i brdskom trčanju.

Ispostavilo se da je policija naknadno promijenila vrijeme nesreće za više od pola sata. U dnevniku događaja Postaje prometne policije najprije je bilo upisano 18.15. Vrijeme je naknadno promijenjeno u 18.50 sati.

Policajka koja je napravila izmjenu nakon više od pet godina nije se mogla sjetiti zbog čega je to napravila. Ustvrdila je na sudu kako je to uobičajen način kada se upiše krivi podatak.

Sud traži podatke od OKC-a

Vrijeme nesreće od velike je važnosti jer se cijeli slučaj lomi oko toga je li Ozren Ordulj za volanom terenca Audi Q7 mogao primijetiti Radeljića kako mu dolazi u susret. U 18.50 sati svakako se manje vidjelo tog 14. listopada 2011. godine nego u 18.15 sati.

Sutkinja Ivana Bilušić zatražit će od Operativno-komunikacijskog centra splitske Policijske uprave podatke o nesreći kako bi se usporedili s onima iz dnevnika događaja Prometne policije.

Sporno je i je li Radeljić na odjeći imao reflektirajuće površine. Sutkinja je tražila od bolnice odjeću, ali oni je više nemaju.

Na idućoj raspravi trebala bi biti saslušana djevojka Ozrena Ordulja koja se vozila zajedno s njim kada su na cesti Žrnovnica - Srinjine naletjeli na Radeljića dok su pretjecali Land Rover.

Nestao znak ograničenja brzine, policija mijenjala vrijeme nesreće, što je iduće?

Slučaj je protkan kontroverzama. Najprije Državno odvjetništvo nije htjelo pokrenuti postupak protiv Ordulja. Onda je ispalo da je netko uklonio prometni znak s ograničenjem brzine od 60 kilometara na sat. Vještak znak nije vidio pa je uzeo opće ograničenje od 90 kilometara na sat. Sada se otkrilo i da je vrijeme nesreće izmijenjeno u policijskom dnevniku događaja, i to u korist optuženog.

Josipović prijevremeno rehabilitirao optuženog za smrt Radeljića

Radeljić je svaki dan biciklirao na posao. Njegovi prijatelji su nam kazali da je bio potpuno opremljen za vožnju po noći. Ordulj je, pak, svojedobno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude i protupravnog oduzimanja slobode. Za prijevremenu rehabilitaciju zaslužan je bivši predsjednik Ivo Josipović. Marijan Radeljić, otac Ivice Radeljića, ogorčen tom odlukom pisao je Josipoviću. Ovaj mu je, pak, odgovorio da nije znao da se protiv Ordulja vodi kazneni postupak zbog smrti njegovog sina.

Kako je Ordulj rehabilitiran, ima povoljniju poziciju u slučaju kada bi ga sud eventualno proglasio krivim u ovom postupku jer je neosuđivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.