Slučaj Maškarin: Vještaci tvrde da nije došlo do greške nego do komplikacije

NA OPĆINSKOM sudu u Rijeci nastavljena je parnica kojom Miroslav Maškarin zbog gubitka noge potražuje odštetu od 660.000 kuna od KBC-a Rijeka. U nastavku sudskog postupka svjedočili su vještaci s Medicinskog fakulteta u Splitu koji tvrde da prilikom operacije slijepog crijeva nije došlo do liječničke pogreške već do vrlo specifične komplikacije.

Vještaci tvrde kako je u prvom dijelu operacije došlo do komplikacija, u drugom dijelu operacije liječnici su obavili sanaciju ozlijede i spasili Maškarinov život. No, u trećem dijelu, postoperativnom postupku, nije učinjeno sve što se moglo kako bi Maškarin zbog probijanja aorte imao što manje posljedice, tvrde vještaci.

Prilikom ispitivanju vještaka od strane odvjetnika Maškarinove obitelji, Ingrid i Miljenka Barić, dogodilo se nekoliko burnih trenutaka pa je profesor Zdravko Perko čak izjavio da ga odvjetnici nekim pitanjima vrijeđaju zbog čega je sutkinja Larisa Crnković morala smirivati situaciju. Liječnici su tumačili kako niti jedna operacija nije u potpunosti rutinska, te su uvijek moguće komplikacije. Iznijeli su i podatak da je kod operacije slijepog crijeva rizik od smrtne posljedice oko 0,5 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.