Slika ministra obrane s puškom izazvala hrpu komentara: "Kako to Krstičević drži pušku?"

Foto: Ivica Galović/ Pixsell

DRUŠTVENIM mrežama kruži fotografija na kojoj ministar obrane i bivši zapovjednik 4. gardijske brigade Damir Krstičević navodno krivo drži hrvatsku pušku VHS.

Na slici Krstičević desnu ruku drži na spremniku, što je izazvalo brojne polemike na društvenim mrežama. Neki komentatori, naime, smatraju da umirovljeni general pogrešno drži pušku. Naime, držanje puške za spremnik nije uobičajeno, iako treba imati na umu da se ne radi o realističnoj situaciji.

Nije zaboravio kako se drži oružje


Za komentar i pojašnjenje zamolili smo Dubravka Gvozdanovića, bivšeg člana protuterorističke jedinice policije i umirovljenog inspektora, koji učestalo obilazi sajmove oružja"

"Pokušat ću vam objasniti o ćemu se radi. Naime, bio sam tada prisutan na tome mjestu. Razgovaralo se o ciljnicima, a kako naša puška ima 3 različite vrste ciljnika objašnjavali smo prisutnima mogućnosti istih. General Krstičević je upravo zbog toga naizmjence podizao puške kako bi što bolje uočio razlike. Najlakši način za podizanje pušaka iz nosača upravo je ovaj na priloženoj fotografiji. Ovdje se ne radi o rukovanju. Prije negoli je ova fotografija snimljena, Krstičević je isprobao funkcioniranje puške "na suho" tojest rad njenog kinetičkog dijela. Na izložbama se oružje osigurava tako što se sigurnosna žica provuče kroz branik okidača, što nažalost nerijetko dovede do ogrebotina i krvarenja iz ruku nepažljivih posjetitelja. Kako se ne radi o uporabi oružja na strelištu, ne možemo govoriti o pravilnom odnosno nepravilnom držanju", pojasnio je Gvozdanović za Index.

Dakle, ministar obrane i bivši zapovjednik 4. gardijske brigade nije zaboravio kako se točno drži oružje. Pokušali smo doći i do Krstičevića da nam iz prve ruke objasni nedoumice, ali do zaključenja ovog teksta nije odgovarao na naše pozive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.