"Slijepi, nijemi, gluhi" Srbi prosvjeduju na Kosovu: Ukinuli su nam komunikaciju

NEKOLIKO tisuća Srba u Gračanici i Šrpcu mirno je danas prosvjedovalo zbog odluke kosovskih vlasti o ukidanju mreže srpskih telekomunikacijskih operatera na Kosovu, javlja B92. Vraćanje mreže srpskih operatera zatraženo je i od međunarodne zajednice, a za iduće dane Srbi su najavili još prosvjeda.

Prosvjednu povorku predvodila su vozila hitne pomoći koja su simbolizirala da je isključenjem telefona Srbima onemogućena komunikacija u najhitnijim slučajevima. "Priština je izgleda uspjela sav trud dobrih ljudi i hrabrih pojedinaca na izgradnji multietničnosti prilično unazaditi, i to svojim vlastitim primjerom", kazala je tijekom prosvjeda ravnateljica Doma zdravlja Rada Trajković.

Predsjednik skupštine grada Priština Nebojša Nikolić kazao je kako nije rješenje u rušenju instalacija bez obzira na to tko je vlasnik te pozvao KFOR da omogući sigurno okruženje. Okupljeni su tijekom prosvjeda nosili transparente "Slijepi, nijemi, gluhi", "Vratite nam veze", "Nema mreže, zašto?"

Premijer Srbije Mirko Cvetković ustvrdio je kako je isključenje mobilnih operatera iz Srbije na Kosovu vrlo ozbiljan problem te dodao kako će srpska Vlada učiniti sve, osim posezanja za silom, da pomogne Srbima u enklavama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.