Slavonija se i dalje muči s najezdom komaraca, zaprašivanje nije puno pomoglo

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

UNATOČ tomu što je na području Osječko-baranjske županije prije mjesec dana počelo aviotretiranje komaraca, stanovnici se s njima i dalje muče, javlja Dnevnik.hr

Obavljena su 32 aviotretmana i poplavnih komaraca sve je manje, ali su zato počeli napadati oni kućni.

Aviotretman kratkoročno rješenje

Za borbu protiv komaraca Osječko-baranjskoj županiji vlada je pomogla s 5 milijuna kuna, no taj je novac potrošen, a komarci i dalje haraju. 

Osim što ljudi opet nemaju mira, nemaju ga ni životinje. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, obavljeno je praćenje na 25 postaja, a najviše ih je zabilježeno u Sarvašu.

"Navečer od osam do deset sati nema šanse da bih mogao sjediti na dvorištu“, rekao je Damir iz Sarvaša.

Hrvoje Bekina iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije apelira da građani izlijevaju vodu iz buradi i kanti. U slučaju da im je ta voda prijeko potrebna, trebalo bi ju se mijenjati svakih 5 do 7 dana kako bi komarci imali manje plodnog tla za razmnožavanje. 

"Bojim se da ćemo mi opet imati problem sada u kolovozu i rujnu s ovim komarcima koji dolaze. Probat ćemo opet tražiti, kumiti, moliti da to riješimo, ali mislim da moramo doći do trajnog rješenja“, izjavio je Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije za Dnevnik.hr.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.